Čim je vidio da je BiH kupila četiri, Vučić odmah naručio 30 helikoptera

Aleksandar Vučić @YouTube

Nakon što su u Bosnu i Hercegovinu 4. decembra ove godine pristigla četiri helikoptera za Oružane snage (OS) Bosne i Hercegovine (BiH), tipa “Bell Huey II”, nismo trebali dugo čekati na reakciju susjednih država.

Četiri helikoptera ukupne vrijednosti 38,5 miliona američkih dolara, modernizirana varijanta helikoptera opće namjene poznatijeg kao “Huey“, naći će se uskoro kao dio “Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane” OS BiH, a biti će u funkciji zračnog prijevoza, medicinske evakuacije, gašenja požara, traganja i spašavanja.

Kako je sujeta političara čudna stvar, a dodvoravanje izbornoj bazi sasvim normalna pojava, nismo dugo trebali čekati na reakciju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da tamošnjoj javnosti obeća kupovinu novih helikoptera.

“Očekujem velike nabavke helikoptera u 2023. godini – 18 plus 12 helikoptera, dakle ukupno 30, tako da ćemo biti helikopterska velesila u regionu svakako”, najavio je danas predsjednik Srbije tokom svoje posjete Nišu, očito obećavši tamošnjoj javnosti nabavku helikoptera po ugledu na nedavnu u BiH.

Vezane vijesti

Svi su se predsjednici družili, samo je Vučić bio sam

Danas je u Pragu održan samit šefovi država i vlada 44 države Evrope, osnosno 27 članica Evropske unije…

“Opasnost od nasilnog sukoba na Kosovu je neminovna”

Opasnost od nasilnog sukoba na Kosovu, zbog jednostranog djelovanja Prištine, je neminovna i ozbiljna, rekao je danas predsjednik…

Rusija zaprijetila Hrvatskoj: “Izrazito neprijateljski korak”

Rusija je uložila protest Hrvatskoj u vezi sa protjerivanjem službenika ruske ambasade u Zagrebu, navodi se na internet…
Total
5
Share