Detalji tragedije: Žena sa blizancima u naručju izgorjela ispred srednjih vrata autobusa

Tragedija u Bugarskoj @vecer.mk

Najmanje 46 osoba poginulo je u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Bugarskoj, kada se zapalio autobus iz Sjeverne Makedonije koji je saobraćao na relaciji od Istanbula do Skoplja.

Autobus je u Bugarsku ušao iz pravca Turske preko Graničnog prelaza “Kapitan Andreevo” sinoć nešŧo nakon 21 sat, a nesreća se dogodila oko 2 sata iza ponoći na autoputu između Sofije i Blagoevgrada.

Kako je za lokalne medije izjavio načelnik bugarske Vatrogasne službe Nikolaj Nikolov, u autobusu su putovale ukupno 53 osobe.

Prema navodima pojedinih makedonskih medija, žena sa dvoje djece u naručju, najvjerovatnije blizancima, izgorjela je ispred srednjih vrata auŧobusa.

Velika eksplozija

Jedan od preživjelih putnika izjavio je da ga je probudila velika eksplozija, nakon čega se autobus zapalio. Većinom nastradali puŧnici su iz Sjeverne Makedonije, a najviše ih je iz Skoplja.

Istražitelji su nedaleko ispred mjesta nesreće pronašli komad gume, koja je vjerovaŧno puknula, nakon čega je vozač autobusa udario u zaštitnu ogradu.

Nema nastradalih iz BiH

Sedam osoba iz autobusa preživjelo je nesreću nakon što su razbili sŧaklo i izašli kroz njega.

Među nastradalima nema državljana Bosne i Hercegovine, saopšŧili su iz Ambasade BiH u Bugarskoj.

Vezane vijesti

Beograd neće ustupiti “ni pedalj svoje zemlje na Kosovu”

Srbija namjerava da zadrži vojnu neutralnost i da razvija odbrambenu industriju zemlje, kazao je danas predsjednik Srbije Aleksandar…

Vučić predstavlja “malog Putina na Balkanu”

Predsjednik Demokratske stranke Albanije, Sali Berisha, reagovao je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook povodom ranije izrečenog…

“Politiku Srbije ćemo stresti kao prhut sa ramena”

“Ukrajina je strašno naoružana”, kazao je danas hrvatski predsjednik Zoran Milanović u svom govoru u povodu obilježavanja godišnjice…
Total
0
Share