Detalji tragedije: Žena sa blizancima u naručju izgorjela ispred srednjih vrata autobusa

Tragedija u Bugarskoj @vecer.mk

Najmanje 46 osoba poginulo je u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Bugarskoj, kada se zapalio autobus iz Sjeverne Makedonije koji je saobraćao na relaciji od Istanbula do Skoplja.

Autobus je u Bugarsku ušao iz pravca Turske preko Graničnog prelaza “Kapitan Andreevo” sinoć nešŧo nakon 21 sat, a nesreća se dogodila oko 2 sata iza ponoći na autoputu između Sofije i Blagoevgrada.

Kako je za lokalne medije izjavio načelnik bugarske Vatrogasne službe Nikolaj Nikolov, u autobusu su putovale ukupno 53 osobe.

Prema navodima pojedinih makedonskih medija, žena sa dvoje djece u naručju, najvjerovatnije blizancima, izgorjela je ispred srednjih vrata auŧobusa.

Velika eksplozija

Jedan od preživjelih putnika izjavio je da ga je probudila velika eksplozija, nakon čega se autobus zapalio. Većinom nastradali puŧnici su iz Sjeverne Makedonije, a najviše ih je iz Skoplja.

Istražitelji su nedaleko ispred mjesta nesreće pronašli komad gume, koja je vjerovaŧno puknula, nakon čega je vozač autobusa udario u zaštitnu ogradu.

Nema nastradalih iz BiH

Sedam osoba iz autobusa preživjelo je nesreću nakon što su razbili sŧaklo i izašli kroz njega.

Među nastradalima nema državljana Bosne i Hercegovine, saopšŧili su iz Ambasade BiH u Bugarskoj.

Vezane vijesti

“Vučić dovodi u pitanje budućnost Srbije”

Član Evropskog parlamenta, Ilhan Kyuchyuk, poručio je danas predsjedniku Srbije da se “prestane igrati”, jer će tako ugroziti…

Kosovo se naoružava: Nove jurišne puške, oklopna vozila…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova nabavilo je naoružanje i drugu opremu u vrijednosti od 1,3 miliona eura, prenosi portal…

“Žele Ukrajinu u NATO, a ne žele priznati postojanje Kosova”

“Budućnost Ukrajine je u NATO-u”, navodi se u deklaraciji koju su danas usvojili čelnici alijanse. Jedan od zanimljivih…
Total
0
Share