“Dodik bolje zastupa interese hrvatskog naroda u BiH nego Čović”

Miroslav Škoro @YouTube

Miroslav Škoro, bivši predsjednik Domovinskog pokreta i nezavisni zastupnik u hrvatskom Saboru govorio je jučer o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na njihovo zastupanje od strane pojedinih političara u toj državi.

Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne može biti ono što BiH jeste. Oni trenutno nemaju ni svog člana Predsjedništva“, kazao je Škoro gostujući u programu “N1” televizije, posebno se zatim osvrnuvši na rad Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH.

“Čovićev izbor za člana Predsjedništva BiH doveo je do stanja koje sada imamo, a tim stanjem ne možemo biti zadovoljni”, dodao je Škoro.

Spomenici propadaju, narod se masovno iseljava i umire od korone, ali nikoga nije briga

Dodik to “bolje radi”

Nekadašnji predsjednik Domovinskog pokreta osvrnuo se i na sve veće iseljavanje Hrvata iz BiH, odnosno na trend koji će se sve više nastaviti u budućnosti.

“Nekada mi se čini da Milorad Dodik bolje zastupa interese hrvatskog naroda u BiH nego Čović, ne zato što mu je to interes, nego jer je to kolateralna stvar njegovog interesa”, zaključio je na kraju Škoro.

Vezane vijesti

Na Balkanu ponovo raste broj umrlih od virusa korona

U zemljama Balkana, uključujući Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, počeo je da se bilježi…

U Srbiji uhapšen ukrajinski general sa novcem, smaragdima i dijamantima

Bivši general Službe bezbijednosti Ukrajine (SBU) Andrij Naumov, koji je bio na čelu glavnog odjeljenja Unutrašnje sigurnosti, uhapšen…

“Ako Hrvati neće biti ravnopravni, dabogda BiH sutra propala”

Sve češća tema u raspravama u Hrvatskom saboru jeste i pitanje Izbornog zakona u susjednoj Bosni i Hercegovini,…
Total
4
Share