“Dodik bolje zastupa interese hrvatskog naroda u BiH nego Čović”

Miroslav Škoro @YouTube

Miroslav Škoro, bivši predsjednik Domovinskog pokreta i nezavisni zastupnik u hrvatskom Saboru govorio je jučer o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na njihovo zastupanje od strane pojedinih političara u toj državi.

Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne može biti ono što BiH jeste. Oni trenutno nemaju ni svog člana Predsjedništva“, kazao je Škoro gostujući u programu “N1” televizije, posebno se zatim osvrnuvši na rad Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH.

“Čovićev izbor za člana Predsjedništva BiH doveo je do stanja koje sada imamo, a tim stanjem ne možemo biti zadovoljni”, dodao je Škoro.

Spomenici propadaju, narod se masovno iseljava i umire od korone, ali nikoga nije briga

Dodik to “bolje radi”

Nekadašnji predsjednik Domovinskog pokreta osvrnuo se i na sve veće iseljavanje Hrvata iz BiH, odnosno na trend koji će se sve više nastaviti u budućnosti.

“Nekada mi se čini da Milorad Dodik bolje zastupa interese hrvatskog naroda u BiH nego Čović, ne zato što mu je to interes, nego jer je to kolateralna stvar njegovog interesa”, zaključio je na kraju Škoro.

Vezane vijesti

Vučić: “Scholz mi je kazao da sve potpisano između Srbije i Kosova mora biti sprovedeno u djelo”

Srbijanski predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom posjete Berlinu da je mu je njemački kancelar Olaf…

“Bošnjaci u Bundestagu kreatori deklaracije protiv Dodika i Čovića”

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas, tokom posjete istočno-hrvatskom gradu Osjeku, da je prijedlog deklaracije u njemačkom…

“Rusija preko svog satelita Srbije ima za cilj da destabilizuje Balkan”

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da je tokom sastanka sa američkim državnim sekretarom Antonyijem Blinkenom, kojem…
Total
4
Share