“Dodik bolje zastupa interese hrvatskog naroda u BiH nego Čović”

Miroslav Škoro @YouTube

Miroslav Škoro, bivši predsjednik Domovinskog pokreta i nezavisni zastupnik u hrvatskom Saboru govorio je jučer o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na njihovo zastupanje od strane pojedinih političara u toj državi.

Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne može biti ono što BiH jeste. Oni trenutno nemaju ni svog člana Predsjedništva“, kazao je Škoro gostujući u programu “N1” televizije, posebno se zatim osvrnuvši na rad Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH.

“Čovićev izbor za člana Predsjedništva BiH doveo je do stanja koje sada imamo, a tim stanjem ne možemo biti zadovoljni”, dodao je Škoro.

Spomenici propadaju, narod se masovno iseljava i umire od korone, ali nikoga nije briga

Dodik to “bolje radi”

Nekadašnji predsjednik Domovinskog pokreta osvrnuo se i na sve veće iseljavanje Hrvata iz BiH, odnosno na trend koji će se sve više nastaviti u budućnosti.

“Nekada mi se čini da Milorad Dodik bolje zastupa interese hrvatskog naroda u BiH nego Čović, ne zato što mu je to interes, nego jer je to kolateralna stvar njegovog interesa”, zaključio je na kraju Škoro.

Komentariši
Vezane vijesti

Kako su dvije starije žene završile u istom krevetu u bolnici

Da problemi bolničkih kapaciteta nisu strani čak ni državama koje su dio Evropske unije, možda nam najbolje pokazuje…

“Naš narod je motivisan za rat, idemo u rat za naše teritorije”

Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) u penziji, slovi za “poznatog i iskusnog stručnjaka za bezbjednost i geopolitičke…

Britanija smatra da je “cijela Evropa jedan veliki Balkan”

Slavoj Žižek slovenski je kulturni kritičar, filozof i psihoanalitičar. Poznat je po svom doprinosu na polju političke teorije,…
Total
0
Share