Dok je spašavao djecu iz poplavljenog vrtića, izgubio je vlastitu kuću

Spašavanje djece iz vtića tokom poplava u Sloveniji @Twitter

U Sloveniji već danima bjesni jako nevrijeme, a medijski je najviše bilo popraćeno spašavanje 22 male djece iz poplavljenog vrtića u opštini Mengeš.

Posebno dirljiva priča otkrivena je o vatrogascu Sandiju Zajcu koji je bio fotografisan prilikom spašavanja djece iz vrtića.

Šok kod kuće

“Djeca su bila uplašena, plakala su i pitala za roditelje. Voda je već bila jako visoka, nismo mogli sa vatrogasnim vozilom da dođemo do vrtića. Tako da smo pozajmili visoki traktor od jednog seljaka i nosili djecu jedno po jedno do prikolice. Bilo je dirljivo. Uspjeli smo sve da ih spasimo i odvezemo na sigurno“, kazao je Zajc za “N1 Slovenija“.

Nakon intenzivnih akcija spašavanja i pomoći, Zajc je doživio šok kod kuće. Njegova vlastita kuća bila je napunjena sa oko dva metra vode i potpuno prekrivena blatom.

“Ponovo bi isto postupio”

“Sve što smo dvadeset godina ulagali u kuću je uništeno. Sve je uništeno, dokumenti, odjeća, elektronika. Najžalije mi je uništenih slika i ostalih uspomena kojih više nema“, dodao je.

Uprkos svemu što ga je zateklo, Zajc bi, kako kaže, u svakom trenutku ponovo postupio na isti način.

U međuvremenu ovaj porodični čovjek i sam je doživio ogroman talas solidarnosti. Njemu, njegovoj supruzi i djeci do sada su pomoć ponudile kolege, komšije, prijatelji i drugi poznanici, a njegova vatrogasna brigada “PGD Mengeš” objavila je na društvenim mrežama poziv za donacije za rekonstrukciju njegove kuće.

Vezane vijesti

Mitrović pomjerio finale “Zadruge” u vrijeme održavanja protesta “Srbija protiv nasilja”

Iako je jedan od zahtijeva na protestima “Srbija protiv nasilja” bio i ukidanje rijaliti programa u ovoj državi,…

Rama: “Rusija finansira stranke u BiH s ciljem destabilizacije države”

Izvještaj CIA-e zaključuje da je Rusija finansirala Demokratsku partiju Albanije, kao i druge političke stranke u Sjevernoj Makedoniji,…

“Srbija neće dovoditi u pitanje svoje bratsko prijateljstvo sa Rusijom”

“Srbija neće stati na stranu neprijatelja i dovoditi u pitanje svoje bratsko prijateljstvo sa Rusijom”, kazao je ministar…
Total
0
Share