Države bivše Jugoslavije s najvećom stopom smrtnosti od virusa korona

Virus korona na prostoru nekadašnje Jugoslavije @worldometers.info

Samo Bugarska ima više smrtnih slučajeva od korona virusa u Evropi od Bosne i Hercegovine, smještajući tako ovu državu na visoko drugo mjesto po smrtnosti od virusa Covid-19.

U sličnoj poziciji su i ostale balkanske, odnosno države s jugoistoka Evrope, pa se tako već na trećem mjestu nalazi Mađarska.

Balkanske države imaju iznadprosječnu stopu smrtnosti u pandemiji virusa korona. Pogled na “rangiranje” prema podacima s internet stranice “Worldometer” to i dokazuje.

Najveća smrtnost “na jugu” Evrope

U Bosni i Hercegovini je u protekle dvije godine, koliko već traje aktuelna pandemija virusa korona, zabilježeno čak 13.696 smrtnih slučajeva od virusa Covid-19, odnosno 4.223 mrtvih na milion stanovnika.

Sa Crnom Gorom na 4. mjestu, Sjevernom Makedonijom na petom i Hrvatskom na sedmom mjestu, države nasljednice bivše Jugoslavije zauzimaju većinu od “TOP 10” država Evrope s najvećom stopom smrtnosti od virusa korona.

Vezane vijesti

Za Srbiju nije problem genocid u Srebrenici, nego novac koji bi se plaćao zbog toga

Jako zanimljiva tematika razvijala se tokom posljednje emisije “Utisan nedelje” na srbijanskoj “Nova S” televiziji gdje su gosti…

Većina građana Srbije ne želi ulazak zemlje u Evropsku uniju

Većina stanovništva Srbije ne podržava ideju ulaska u Evropsku uniju, prenosi “Bloomberg”, pozivajući se na anketu srbijanskog servisa…

Dačić: “Srbija mora uzvratiti Rusiji uslugu za Srebrenicu”

Ivica Dačić, donedavni predsjednik Skupštine Srbije, kazao je sinoć da ova država mora ostati principijelna, odnosno da ne…
Total
1
Share