Države bivše Jugoslavije s najvećom stopom smrtnosti od virusa korona

Virus korona na prostoru nekadašnje Jugoslavije @worldometers.info

Samo Bugarska ima više smrtnih slučajeva od korona virusa u Evropi od Bosne i Hercegovine, smještajući tako ovu državu na visoko drugo mjesto po smrtnosti od virusa Covid-19.

U sličnoj poziciji su i ostale balkanske, odnosno države s jugoistoka Evrope, pa se tako već na trećem mjestu nalazi Mađarska.

Balkanske države imaju iznadprosječnu stopu smrtnosti u pandemiji virusa korona. Pogled na “rangiranje” prema podacima s internet stranice “Worldometer” to i dokazuje.

Najveća smrtnost “na jugu” Evrope

U Bosni i Hercegovini je u protekle dvije godine, koliko već traje aktuelna pandemija virusa korona, zabilježeno čak 13.696 smrtnih slučajeva od virusa Covid-19, odnosno 4.223 mrtvih na milion stanovnika.

Sa Crnom Gorom na 4. mjestu, Sjevernom Makedonijom na petom i Hrvatskom na sedmom mjestu, države nasljednice bivše Jugoslavije zauzimaju većinu od “TOP 10” država Evrope s najvećom stopom smrtnosti od virusa korona.

Vezane vijesti

Idete li ove godine na odmor u Hrvatsku? Ponesite više novca…

Pojedinim stranim turistima tokom odmora novac nije ili neće biti problem, jer su prema nekim istraživanjima spremni trošiti…

“Vrijeme je da Srbija ‘odustane’ i od Evropske unije”

Nakon što su članovi Evropskog vijeća (EV) danas usvojili izvještaj o Srbiji, kojim se između ostalog traži od…

Milanović navija za Putina: “Ruska čizma tamo gdje dođe – ne odlazi”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovo je danas komentarisao rat u Ukrajini, odnosno poteze jedne i druge strane uključene…
Total
1
Share