Države bivše Jugoslavije s najvećom stopom smrtnosti od virusa korona

Virus korona na prostoru nekadašnje Jugoslavije @worldometers.info

Samo Bugarska ima više smrtnih slučajeva od korona virusa u Evropi od Bosne i Hercegovine, smještajući tako ovu državu na visoko drugo mjesto po smrtnosti od virusa Covid-19.

U sličnoj poziciji su i ostale balkanske, odnosno države s jugoistoka Evrope, pa se tako već na trećem mjestu nalazi Mađarska.

Balkanske države imaju iznadprosječnu stopu smrtnosti u pandemiji virusa korona. Pogled na “rangiranje” prema podacima s internet stranice “Worldometer” to i dokazuje.

Najveća smrtnost “na jugu” Evrope

U Bosni i Hercegovini je u protekle dvije godine, koliko već traje aktuelna pandemija virusa korona, zabilježeno čak 13.696 smrtnih slučajeva od virusa Covid-19, odnosno 4.223 mrtvih na milion stanovnika.

Sa Crnom Gorom na 4. mjestu, Sjevernom Makedonijom na petom i Hrvatskom na sedmom mjestu, države nasljednice bivše Jugoslavije zauzimaju većinu od “TOP 10” država Evrope s najvećom stopom smrtnosti od virusa korona.

Vezane vijesti

“Vučić dovodi u pitanje budućnost Srbije”

Član Evropskog parlamenta, Ilhan Kyuchyuk, poručio je danas predsjedniku Srbije da se “prestane igrati”, jer će tako ugroziti…

“Njemačka je postavljala ultimatume, nakon čega su stradali milioni Srba”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je, odgovarajući na pozive šefice Evropske komisije Ursule von der Leyen, rekao…

Jedino rješenje za budućnost BiH je “koncept građanske države”

Bivši predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić, duboko zabrinut stalnim pogoršavanjem odnosa u susjednoj državi, uputio je danas na više…
Total
1
Share