Dvije žene smrtno stradale tokom ronjenja u Jadranskom moru

Ronjenje @unsplash.com

Jučer su se u Jadranskom moru, prilikom ronjenja, dogodile dvije tragedije u kojima je u blizini hrvatskog otoka Korčule tokom ronjenja smrtno nastradala 39-godišnja državljanka Slovačke, dok je samo par sati kasnije, u blizini također hrvatskog otoka Sušac, tokom ronjenja smrtno nastradala 46-godišnja državljanka Slovenije.

Državljanka Slovačke nastradala je u srijedu, u mjestu Blato, na oko 100 metara od obale prilikom ronjena na dah, uz grupu ronilaca i instruktora ronjenja. Ubrzo je primjećena kako pluta na površini vode, ali joj je nakon reanimacije na licu mjesta ubrzo konstatovana smrt.

Identična tragedija

Nekoliko sati kasnije dogodila se identična tragedija, piše “Morski“, kada su dvoje državljana Slovenije, muškarac i žena sa ronilačkom opremom, ronili u predjelu otoka Sušac. Prilikom izrona sa dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muškarac, koji je ubrzo primjetio kako žena pluta bez svijesti.

Muškarac je pokušao reanimirati nesretnu ženu, međutim bezuspješno, te je nakon pregleda i njoj konstatovana smrt od strane mrtvozornika.

Vezane vijesti

Čim je vidio da je BiH kupila četiri, Vučić odmah naručio 30 helikoptera

Nakon što su u Bosnu i Hercegovinu 4. decembra ove godine pristigla četiri helikoptera za Oružane snage (OS)…

Veliki porast broja slučajeva i smrti od virusa korona na Balkanu

Na području Balkana zabilježen je znatan porast novootkrivenih i smrtnih slučajeva uzrokovan inekcijom virusa korona, pa su tako…

Ukrajinski “brzi dron” srušio se u Zagrebu?

Bizaran događaj zabilježen je u Zagrebu, gdje je stanovnike glavnog grada Hrvatske u četvrtak navečer probudio zvuk snažne…
Total
0
Share