“Javno neslaganje s Dodikom donijelo bi katastrofalne posljedice za naš narod”

Aleksandar Vučić @prva.rs

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, često je znao govoriti da ne voli televizijska pojavljivanja, te da to rijetko čini, ali je i sinoć ponovo gostovao u programu neke od televizijskih stanica u ovoj državi.

Jedna od njegovih tema bio je i odnos ove države prema aktuelnim zbivanjima u Bosni i Hercegovini, odnosno svemu onome što radi entitet Republika Srpska (RS) na takozvanom “vraćanju nadležnosti“, ali se osvrnuo i na same srpske političare “s druge strane Drine”.

Sankcije nisu rješenje

Govoreći da ga brine cjelokupna situacija u Bosni i Hercegovini, Vučić je komentarisao i moguće sankcije koje se “spremaju” entitetu RS ili nekom od pojedinaca u tom dijelu BiH, navodeći da će se Srbija usprotiviti svakom obliku sankcija protiv Republike Srpske.

“Naravno da ih nećemo podržati protiv RS, jer sankcijama se ne riješava ništa”, kazao je Vučić.

Dodik “vrlo dobro zna”

Jedno od “vječitih pitanja” u regionu bilo je i to da li i u kom obliku predsjednik Srbije utiče na “ponašanje” Milorada Dodika, odnosno na njegove odluke.

Dodik živi tamo ja ovdje i ne pada mi na pamet da to radim i utičem na bilo koga. On vrlo dobro zna ko je i kakve odluke donosio, ja ne znam”, dodao je Vučić.

Upravo naredna rečenica možda najbolje opisuje aktuelni odnos Vučića i Dodika, u kojoj predsjednik Srbije navodi da “ne mora da bude uvijek saglasan u svemu sa Dodikom“.

Katastrofalne posljedice

“Ja o tome neću da govorim u javnosti, zato što mislim da je to loše i neodgovorno, i donosi katastrofalne posljedice za naš narod”, kazao je na kraju Vučić, dodajući da “niko iz Srbije ne može da ucjenjuje Republiku Srpsku“.

Video: Prva.rs

Vezane vijesti

Vučić se zabrinuo za prosperitet i stabilnost Bosne i Hercegovine

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom njemačke Savezne vlade za države Zapadnog Balkana, Manuelom…

“Nepoželjni Srbi” pomagali Srbima na sjeveru Kosova!?

Dvojica srbijanskih opozicionih poslanika posjetila su danas Zvečan na sjeveru Kosova, ali su odmah po dolasku, u ovo…

Vučić: “Krim i svi ostali ukrajinski regioni pripadaju Ukrajini”

U danu prije sastanka u Ohridu, 18. marta, sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem, prvi čovjek Srbije pred kamerama…
Total
0
Share