Još jedan dokaz da je Vučić priznao Kosovo

Aleksandar Vučić @Twitter

Političke prilike na relaciji Beograd – Priština često su orjentaciono sredstvo za srpske političare sa Kosova, koji na osnovu poteza aktuelnog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića često mogu procijeniti ili predvidjeti svoju “sudbinu” u tom dijelu srbijanske pokrajine, odnosno države *Kosovo.

Tako smo ovih dana od člana Predsjedništva stranke “Dveri” iz Leposavića na Kosovu mogli čuti teške optužbe na račun vlasti u Srbiji, odnosno da je “izdala srpske nacionalne interese“.

Izdaja!?

Upravo od strane Gorana Milenkovića mogle su se čuti teške opttužbe o tome da “država Srbija zajedno sa Albinom Kurtijem radi na ukidanju svih srpskih institucija na Kosovu“.

Sve je počelo prije nekoliko sedmica nakon što je premijer Kosova Albin Кurti kazao da “neće dozvoliti sprovođenje referenduma (op.a. druge države) na Кosovu“.

Nema referenduma, nema ni Kosova u Srbiji

Zašto na Kosovu neće biti sproveden referendum, da li to znači da ono više nije dio Srbije“, kazao je Milenković, praktično indirektno se zapitavši da li to znači da je “Vučić priznao Kosovo“, a da je zabrana održavanja referenduma samo jedan od dokaza za to.

Kako je već ranije objavljeno, građani Srbije će se 16. januara ove godine izjašnjavati na referendumu na kome će odlučiti “da li će Srbija promijeniti Ustav”, a sve s ciljem prilagođavanja procesima pristupanja Evropskoj uniji (EU).

Vezane vijesti

“Ustaše iz Evropske unije ne vole da ih se podsjeća koliko su djece poklali”

Nakon što je nedavno uradio sličnu stvar sa poslanicima crnogorske Skupštine, zbog usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici…

Što se Vučića tiče, “Otvoreni Balkan” je u suštini “srpski svet”

Roman Jakić, specijalni izaslanik Evropskog parlameta iz Slovenije, kazao je danas da je saradnja država Zapadnog Balkana preko…

Sumnja na špijunažu: Crna Gora uhapsila 36 diplomata i ruskih državljana

Crnogorske vlasti uhapsile su 38 osoba, uglavnom ruskih državljana, zbog sumnje za špijunažu, objavio je u četvrtak crnogorski…
Total
3
Share