“Kao da sam išao dizati hrvatsku bunu u Derventi”

Zoran Milanović u Mostaru @bljesak.info

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je danas Okučane gdje je učestvovao na 28. godišnjici operacije “Bljesak” kojom je 1995. godine oslobođen veliki prostor zapadne Slavonije i osposobljena putna komunikacija Hrvatske sa istokom države.

Nakon što se vratio u Zagreb, predsjednik Hrvatske je kazao da je njegova država “na nevjerovatan način preživjela i dobila taj rat”.

U dogovoru sa Dodikom

U jednom trenutku, govoreći o martovskoj posjeti Bosni i Hercegovini, odnosno opštini Derventa gdje je u povodu 31. godišnjice formiranja lokalne 103. brigade HVO uručio odlikovanje ovoj vojnoj jedinici, Milanović se ponovo dotakao “dogovora sa predsjednikom bh. entiteta RS”.

“Nakon što odem u Derventu u dogovoru s Dodikom, dvije sedmice nakon toga slušam nevjerovatne stvari. Kao da sam išao dizati hrvatsku bunu, a nisam, ne bih ni išao tamo da se nisam sa njim dogovorio“, zaključio je predsjedik Hrvatske.

Vezane vijesti

Ristovski: “Srbija i Republika Srpska su jedna kuća”

Poznatog srbijanskog glumca i režisera, Lazara Ristovskog, odlikovao je danas Aleksandar Vučić “Ordenom Karađorđeve zvijezde” za naročite zasluge…

Šta se dešava sa Zoranom Milanovićem?

Nakon što jučer nije došao u planiranu posjetu Bosni i Hercegovini, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se konačno…

“Bio sam u zatvoru u rodnom gradu Slobodana Miloševića”

Govoreći uoči novog kruga dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom, premijer Kosova Albin Kurti kazao je da će…
Total
0
Share