Kurti i Vučić na vratima crkve prije vjenčanja

Aleksandar Vučić i Albin Kurti @radiogora.org

Kosovski premijer Albin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bliži su nego ikada postizanju historijskog sporazuma, rekao je albanski premijer Edi Rama u intervjuu za “BBC”, izdanje na albanskom jeziku.

Povodom situacije posljednjih dana, Rama je kazao da su napetost izazvali prvo Srbi koji su napustili kosovske institucije, a zatim i kosovske vlasti “koje su insistirale da se gradonačelnici pošalju u prazne zgrade“.

“Sumnjaju, ali će se vjenčati”

“U sjevernom dijelu Kosova je zabrinjavajuća situacija, ali ne bih previše naglašavao opasnosti“, rekao je albanski premijer.

“Mislim da je ukupna slika mnogo optimističnija jer su Srbija i Kosovo, zahvaljujući Albinu Kurtiju i Aleksandru Vučiću, sada na najbližoj tački postizanja historijskog sporazuma. Također mislim da činjenica da je sporazum jako blizu, zasnovan je na francusko-njemačkom prijedlogu, sa krajnjim rezultatom međusobnog priznavanja i donekle deprimira obojicu. To je kao par na vratima crkve prije vjenčanja koji sumnja, ali mislim da će sve biti uredu”, zaključio je Rama.

Vezane vijesti

Zašto Vučić nikada ne spominje “suverenitet Bosne i Hercegovine”

Kao i nebrojeno puta do sada, svaki put kada govori o Bosni i Hercegovini, predsjednik Srbije namjerno ne…

Poslušajte najemotivniji govor sa današnjih protesta u Beogradu

U Beogradu se danas održava peti po redu protestni skup građana “Srbija protiv nasilja”, i to tačno mjesec…

Bivši predsjednik Hrvatske se u centru Zagreba autom zabio u kafić

Bivši predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, večeras je u centru glavnog grada Zagreba prouzrokovao lakšu saobraćajnu nesreću. Kako…
Total
0
Share