Ljut zbog neprijavljenog požara u elektrani Obrenovac, Vučić “smijenio” direktora EPS-a

Aleksandar Vučić @Twitter

Predsednik Srbije bio je bijesan nakon što je od tajne službe saznao da je 26. decembra izbio požar u “Bloku B” Termoelektrane “Nikola Tesla” u Obrenovcu. Za to je okrivio direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), zatraživši od njega da nakon Nove godine “radi nešto drugo”.

U nedjelju u pola pet ujutru izbio je manji požar u Termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu, a plamen je brzo ugašen, prenose pojedini srbijanski mediji. Istu vijest je kasnije novinarima potvrdio i sam EPS, navodeći da se radi na otklanjanju posljedica i ponovnom povezivanju “Bloka B” na mrežu.

“Ja moram sve da znam”

Međutim, Milorad Grčić, direktor EPS-a, nije prijavio incident srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je to saznao od tajnih službi, tačnije od Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

Vučić iz Seništa na jugu Srbije poručio Grčiću da stabilizuje situaciju u energetici do kraja godine, a da zatim “radi nešto drugo“, praktično mu “poručujući” da je dobio otkaz.

“Spasilac” Vučić

Predsjednik Srbije, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Zlatiborskom i Raškom okrugu, upitao je direktora EPS-a zašto ga nije obavijestio o manjem požaru u elektrani, na šta je direktor EPS-a odgovorio da je “problem riješen“.

Grčiću, zašto mi nisi rekao da je izbio požar u elektrani u Obrenovcu? Pitanje nije šta ste riješili, već zašto niste o tome progovorili? To ne bih trebao saznati od BIA-e, nego od vas”, kazao je Vučić, te “naglašeno” dodao:

“Mislim, stabiliziraj situaciju do Nove godine, pa Mićo, onda radi nešto drugo!”.

Vezane vijesti

Agresivne kornjače grizu turiste u Hrvatskoj

To je noćna mora za turiste – plivate u otvorenoj vodi i onda vas odjednom nešto ugrize. Možda…

Evo kako je Zoran Milanović predvidio vlastito ponašanje

Imajući u vidu njegove javne medijske istupe, još od dana kada je postao predsjednik Hrvatske nakon izbora u…

“Pijana i drogirana rulja hoće da sudi našoj djeci”

Komentarišući jučerašnje proteste u Beogradu pod nazivom “Srbija protiv nasilja”, kojom prilikom je na hiljade ljudi izašlo na…
Total
0
Share