Ljut zbog neprijavljenog požara u elektrani Obrenovac, Vučić “smijenio” direktora EPS-a

Aleksandar Vučić @Twitter

Predsednik Srbije bio je bijesan nakon što je od tajne službe saznao da je 26. decembra izbio požar u “Bloku B” Termoelektrane “Nikola Tesla” u Obrenovcu. Za to je okrivio direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), zatraživši od njega da nakon Nove godine “radi nešto drugo”.

U nedjelju u pola pet ujutru izbio je manji požar u Termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu, a plamen je brzo ugašen, prenose pojedini srbijanski mediji. Istu vijest je kasnije novinarima potvrdio i sam EPS, navodeći da se radi na otklanjanju posljedica i ponovnom povezivanju “Bloka B” na mrežu.

“Ja moram sve da znam”

Međutim, Milorad Grčić, direktor EPS-a, nije prijavio incident srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je to saznao od tajnih službi, tačnije od Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

Vučić iz Seništa na jugu Srbije poručio Grčiću da stabilizuje situaciju u energetici do kraja godine, a da zatim “radi nešto drugo“, praktično mu “poručujući” da je dobio otkaz.

“Spasilac” Vučić

Predsjednik Srbije, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Zlatiborskom i Raškom okrugu, upitao je direktora EPS-a zašto ga nije obavijestio o manjem požaru u elektrani, na šta je direktor EPS-a odgovorio da je “problem riješen“.

Grčiću, zašto mi nisi rekao da je izbio požar u elektrani u Obrenovcu? Pitanje nije šta ste riješili, već zašto niste o tome progovorili? To ne bih trebao saznati od BIA-e, nego od vas”, kazao je Vučić, te “naglašeno” dodao:

“Mislim, stabiliziraj situaciju do Nove godine, pa Mićo, onda radi nešto drugo!”.

Vezane vijesti

Vučić predstavlja “malog Putina na Balkanu”

Predsjednik Demokratske stranke Albanije, Sali Berisha, reagovao je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook povodom ranije izrečenog…

Vučić najavljuje kataklizmu u Evropi, čeka nas “tamna zima”

Evropa se suočava sa kataklizmom zbog cijena električne energije, odnosno nadolazeće svjetske energetske krize, kazao je danas predsjednik…

“Ako smo na ruskoj listi, to znači da smo na pravoj strani historije”

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da ga nije briga hoće li se ta država naći na listi…
Total
18
Share