Ljut zbog neprijavljenog požara u elektrani Obrenovac, Vučić “smijenio” direktora EPS-a

Aleksandar Vučić @Twitter

Predsednik Srbije bio je bijesan nakon što je od tajne službe saznao da je 26. decembra izbio požar u “Bloku B” Termoelektrane “Nikola Tesla” u Obrenovcu. Za to je okrivio direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), zatraživši od njega da nakon Nove godine “radi nešto drugo”.

U nedjelju u pola pet ujutru izbio je manji požar u Termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu, a plamen je brzo ugašen, prenose pojedini srbijanski mediji. Istu vijest je kasnije novinarima potvrdio i sam EPS, navodeći da se radi na otklanjanju posljedica i ponovnom povezivanju “Bloka B” na mrežu.

“Ja moram sve da znam”

Međutim, Milorad Grčić, direktor EPS-a, nije prijavio incident srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je to saznao od tajnih službi, tačnije od Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

Vučić iz Seništa na jugu Srbije poručio Grčiću da stabilizuje situaciju u energetici do kraja godine, a da zatim “radi nešto drugo“, praktično mu “poručujući” da je dobio otkaz.

“Spasilac” Vučić

Predsjednik Srbije, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Zlatiborskom i Raškom okrugu, upitao je direktora EPS-a zašto ga nije obavijestio o manjem požaru u elektrani, na šta je direktor EPS-a odgovorio da je “problem riješen“.

Grčiću, zašto mi nisi rekao da je izbio požar u elektrani u Obrenovcu? Pitanje nije šta ste riješili, već zašto niste o tome progovorili? To ne bih trebao saznati od BIA-e, nego od vas”, kazao je Vučić, te “naglašeno” dodao:

“Mislim, stabiliziraj situaciju do Nove godine, pa Mićo, onda radi nešto drugo!”.

Vezane vijesti

“Najveća Mladićeva i Кaradžićeva pobjeda je stvaranje Republike Srpske”

Boško Obradović, predsjednik srbijanske političke stranke “Srpskog sabora Dveri”, oglasio se danas na društvenoj mreži Twitter navodeći pri…

“Vučić igra ulogu nevine žrtve”

Nekadašnji poredsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je aktuelnog predsjednika Aleksandra Vučića da podnese ostavku zbog odgovornosti za loša…

Nestašica goriva u Hrvatskoj, zatvaraju se prve benzinske pumpe

Popularna turistička destinacija u ljetnim mjesecima polako ostaje bez goriva, a najviše je pogođeno tržište dizel goriva u…
Total
18
Share