“Milanović je briljantan posljednjih dana”

Andrej Plenković @YouTube

Upitan da prokomentariše posljednje istupe predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, hrvatski premijer Andrej Plenković bio je vrlo direktan.

Ono što je posebno zanimalo novinare jesu Milanovićeve izjave o genocidu u Srebrenici, te da li one štete imidžu i ugledu Hrvatske.

“Štete, naravno da štete”, kazao je Plenković, dodajući da je “Milanović u top formi”, odnosno da je “briljantan posljednjih dana”.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović upustio se praktično “sam sa sobom” u besmislenu raspravu o tome da li je bio genocid u Srebrenici, odnosno da li je bila riječ o “velikom ili malom genocidu“, kakvim ga je nastojao opisati.

“Ja kažem da jeste (bio genocid u Srebrenici), ali onda za neke teže zločine moramo izmisliti drugo ime“, kazao je Milanović u ponedjeljak.

Vezane vijesti

“Otcjepljenje Republike Srpske podsjeća na rusku invaziju Ukrajine”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, kao i mnogo puta u posljednje vrijeme, ponovo se dotakao Bosne i Hercegovine (BiH),…

Dodikov prijatelj Janez Janša izgubio izbore u Sloveniji

Nakon što je jučer član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda podržao na društvenim mrežama premijera Slovenije Janeza…

Putin sa Vučićem razgovarao o Kosovu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u saopštenju iz…
Total
1
Share