“Milanović je briljantan posljednjih dana”

Andrej Plenković @YouTube

Upitan da prokomentariše posljednje istupe predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, hrvatski premijer Andrej Plenković bio je vrlo direktan.

Ono što je posebno zanimalo novinare jesu Milanovićeve izjave o genocidu u Srebrenici, te da li one štete imidžu i ugledu Hrvatske.

“Štete, naravno da štete”, kazao je Plenković, dodajući da je “Milanović u top formi”, odnosno da je “briljantan posljednjih dana”.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović upustio se praktično “sam sa sobom” u besmislenu raspravu o tome da li je bio genocid u Srebrenici, odnosno da li je bila riječ o “velikom ili malom genocidu“, kakvim ga je nastojao opisati.

“Ja kažem da jeste (bio genocid u Srebrenici), ali onda za neke teže zločine moramo izmisliti drugo ime“, kazao je Milanović u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Mladi Srbi najmanje vole Bugare, Hrvate i Albance

Mladi Srbi najmanje vole Bugare, Hrvate i Albance, pokazuju podaci velikog nacionalnog sociološkog istraživanja u zemlji, prenosi bugarska…

Vulin: “Od Šiptara ne očekujem ništa, oni se ionako ništa ne pitaju”

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u izjavi za medije u Srbiji komentarisao je stanje na Kosovu činjenicom…

Nevjerovatni brojevi: Preko 23 hiljade zaraženih u Sloveniji

Prema podacima “Nacionalnog instituta za javno zdravlje” Slovenije, vlasti ove države su u utorak testirale ukupno 113.303 osobe,…
Total
1
Share