Milanović je toliko skrenuo udesno, da je sam sebe susreo na ljevici

Zoran Milanović @YouTube

Svojim, većinom retrogradnim i po Bosnu i Hercegovinu pomalo opasnim stavovima posljednih godina, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović svrstao se “rame uz rame” sa svojim “desničarskim” prethodnicima i njihovim načinom ophođenja prema susjednoj državi.

Upravo jedno nedavno istraživanje koje je objavio RTL, u vezi popularnosti političara u Hrvatskoj, pokazalo je jedno od zanimljivijih rezultata u kome se navodi da je upravo aktuelni predsjednik Hrvatske, inače nekadašnji predsjednik SDP-a, treći po redu najomiljeniji političar kada su u piŧanju glasači HDZ-a!

Ljevičarski “desničar”

Takvi rezultati istraživanja zapravo nas ne trebaju nimalo čuditi, ako imamo u vidu sva aktuelna dešavanja u Milanovićevoj nekadašnjoj stranci, ali i njegovim očito uspješnim nastojanjima da se kao predsjednik Hrvatske sve više dodvori glasačima desnice, što mu je očiŧo i uspjelo.

Zato nas i današnja infomacija da je Milanović nedavno želio poslati vojsku u Bosnu i Hercegovinu, vjerovatno tokom aktuelne migrantske krize, uopšte niti ne treba čudiŧi.

Vezane vijesti

Dačić: “Srbija mora uzvratiti Rusiji uslugu za Srebrenicu”

Ivica Dačić, donedavni predsjednik Skupštine Srbije, kazao je sinoć da ova država mora ostati principijelna, odnosno da ne…

Hrvatska sustiže BiH po broju umrlih na milion stanovnika

Hrvatska je već neko vrijeme među prvih deset država svijeta prema brojevima umrlih od virusa korona na milion…

Upozorenje: “Protesti u Sarajevu su daljnja majorizacija hrvatskog naroda”

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, bio je danas jedan od govornika u Kninu na obilježavanju 27. godišnjice od…
Total
0
Share