Milanović “razbjesnio Ukrajinu, uznemirio Bosnu, zabrinuo Zapad”

Zoran Milanović @YouTube

Nakon što je portal Danas.ba, još prije tri dana, prvi u regionu otkrio da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović “završio” u ukrajinskoj bazi “Mirotvorac” zbog izjave da će njegova država povući svoje vojno osoblje iz NATO-a u slučaju vojnog sukoba između alijanse i Rusije, reakcije se nižu jedna za drugom.

Tako se na ukrajinskoj internet stranici “Mirotvorac” između ostalog navodi da je Zoran Milanović upisan u bazu podataka kao “antiukrajinski propagandista“.

Lice koje je teško čitati

Izjavama Zorana Milanovića u posljednje vrijeme, bavio se i italijanski dnevni list “Il Piccolo, opisujući ih kao “zbrku upitnih izjava, toliko destabilizujućih da su razbjesnile Ukrajinu, uznemirile Bosnu, zabrinule Zapad“.

“Protagonista, socijaldemokratski i proevropski političar, koji već neko vrijeme mijenja lice, međutim, u zanosu koji je teško čitati. Političar koji se odaziva na ime Zoran Milanović, hrvatski je predsjednik koji je već duže vremena u centru sve većeg broja kontroverzi, te eksplozivnih izjava na međunarodnoj sceni”, zaključuje “Il Piccolo“.

Vezane vijesti

“Vučić je pristao na sporazum, ali ga nije htio potpisati”

Premijer Kosova Albin Kurti kazao je nakon večerašnjeg sastanka u Briselu da je spreman staviti potpis na sporazum…

Srbija se drži međunarodnog prava kao “pijan plota”

Ana Brnabić, premijerka Srbije, smatra da će u narednom periodu biti još većih pritisaka na Srbiju da uvede…

“Aleksandar Vučić je moćniji i od Tita”

Luka Kebara, poslanik Srpske napredne stranke (SNS) koji je sa samo 26 godina izabran za Narodnu skupštinu Srbije…
Total
1
Share