Ministri iz RS protiv dana žalosti: “Đe će vam duša”

Nizama Hećimović @atvbl.rs

Nakon što Vijeće ministara BiH danas nije donijelo odluku od proglašavanju dana žalosti povodom tragedije koja se 11. augusta dogodila u Gradačcu, jer su protiv iste bili ministri iz bh. entiteta Republika Srpska (RS), uslijedilo je mnoštvo reakcija u domaćim medijima, ali i na društvenim mrežama.

Posebno cinično bilo je objašnjenje Staše Košarca, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH, koji je nedonošenje odluke o danu žalosti objasnio činjenicom da je stav ministara iz reda srpskog naroda u državnom Vijeću ministara bio takav da se pitanje proglašavanja dana žalosti, zbog tragedije od 11. augusta u Gradačcu, “reguliše u skladu sa ustavnim nadležnostima, koje su u konkretnom slučaju primarno na vladama Republike Srpske i Federacije BiH”.

Nije Bosna i Hercegovina, nego Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt

Ovim povodom na Twitteru se oglasila bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, inače vrlo aktivna na ovoj društvenoj mreži, komentarišući upravo stavove političara koji dolaze iz bosanskohercegovačkog entiteta RS.

“Nedovršena država”

“Vijeće ministara BiH nije izglasalo da se proglasi dan žalosti u toj državi, povodom masakra i femicida u Gradačcu. Glasali protiv ministri iz RS. Eto, zato je to nedovršena država. A o onima koji su bili protiv samo: Đe će vam duša“, napisala je Kosor.

Podaci: Twitter

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH danas nije donijelo odluku od proglašavanju dana žalosti povodom tragedije u Gradačcu. Protiv ove odluke glasali su Staša Košarac i Nenad Nešić, ministri iz manjeg bh. entiteta.

Vezane vijesti

Vjerovali ili ne: Vučić broji lajkove zaposlenih na RTS-u

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić gostovao je sinoć emisiji Ćirilica na “Happy” televiziji, ponovo objašnjavajući sve ono što je…

Srbija dobila težak uslov za EU zbog Rusije i Kosova

Srbija neće moći da nastavi evropske integracije bez sankcija protiv Ruske Federacije i Bjelorusije, iako Evropski parlament podržava…

Milanović priznao da radi za Čovića i najavio nezavisnost bh. Hrvata

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, na današnjoj se vanrednoj konferenciji za novinare ponovo u većem dijelu svog izlaganja…
Total
0
Share