Na Balkanu ponovo raste broj umrlih od virusa korona

Virus korona na prostoru nekadašnje Jugoslavije @worldometers.info

U zemljama Balkana, uključujući Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, počeo je da se bilježi porast slučajeva Covid-19 i povezanih smrtnih slučajeva.

U saopštenju Ministarstva zdravlja Srbije navodi se da je u posljednja 24 sata zabilježen 7.061 novi slučaj, a preminulo je 14 osoba.

U Sloveniji je objavljeno da je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.614 pozitivnih slučajeva, a 6 osoba je umrlo.

“Povratak” Covid-a 19

Virus je otkriven kod 1.583 osobe u Hrvatskoj, gdje je u posljednja 24 sata umrlo 15 osoba, boreći se s varijantom “Omicron”.

U Crnoj Gori, gdje je uočen porast broja oboljelih od Covid-19 sa efektom turističke sezone, u posljednja 24 sata zabilježen je broj oboljelih od 789.

Najniža stopa vakcinacije u BiH

U Bosni i Hercegovini, gdje je u posljednja 24 sata objavljeno 6 smrtnih slučajeva, zabilježeno je 555 pozitivnih slučajeva.

Stopa vakcinacije onih koji su primili dvije doze vakcine protiv Covid-19 u Srbiji 47,5 posto, u Sloveniji je 58,2 posto, u Hrvatskoj 55,5 posto, u Crnoj Gori 45 posto i u Bosni i Hercegovini 25,8 posto.

Vezane vijesti

Šta se dešava sa Zoranom Milanovićem?

Nakon što jučer nije došao u planiranu posjetu Bosni i Hercegovini, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se konačno…

Dačić se “skrivao” iza djece od “napada” ogorčenih Beograđana

Pedsjednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, oečekivao je danas tokom manifestacije “Ulica otvorenog srca” u jednoj beogradskoj ulici, da…

“Rusija preko svog satelita Srbije ima za cilj da destabilizuje Balkan”

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da je tokom sastanka sa američkim državnim sekretarom Antonyijem Blinkenom, kojem…
Total
1
Share