Najtačnija definicija Vučićeve vladavine: “Ako u Srbiji vladaju zakoni…”

“Pripiti” Aleksandar Vučić @YouTube

Mnogi korisnici društvenih mreža slažu se sa konstatacijom voditelja srbijanske “Happy” televizije, Milomira Marića, koji je jučer, na očito nesavjestan način, izrekao “najtačniju definiciju načina vladavine Aleksandara Vučića u Srbiji”.

“Ljudi ne znaju srpsku historiju. Knez Miloš rekao je nešto bolje. Kazao je: ‘Ako Srbijom vladaju zakoni, koji sam ja ku*** u ovoj državi‘”, pogrdno je konstatovao voditelj “Happy” televizije način na koji su pojedini vladari, knezovi i predsjednici upravljali Srbijom kroz historiju, pa sve do danas.

“Ja sam zakon”

Da Marićeva definicija, ma kakva ona bila, zapravo i nije daleko od istine, pokazuju mnogobrojni Vučićevi postupci od njegovog ulaska u vlast u Srbiji 2012. godine, pa sve do danas.

U vrijeme kada je Aleksadar Vučić bio predsjednik Vlade Srbije, od 2014. do 2017. godine, niko skoro pa da i nije spominjao tadašnjeg predsjednika Tomislava Nikolića, jer je Vučić sve predsjedničke i premijerske odluke donosio skoro pa sam.

Sve se isto ponavlja i tokom njegovog aktuelnog predsjedničkog mandata kada mnogi u Srbiji trenutnoj predsjednici Vlade Ani Brnabić zamjeraju da je zapravo Vučić taj koji najavljuje i donosi sve zakone u njeno ime.

! Upozoravamo da priloženi video snimak sadrži neprimjerene i pogrdne riječi !

Video: Twitter

Vezane vijesti

Plenković se izvinio Ukrajini zbog Milanovićevih “gluposti”

Hrvatski premijer Andrej Plenković izvinio se građanima Ukrajine zbog riječi predsjednika Zorana Milanovića o korupciji ove zemlje, nazvavši…

Rusija koristi Srbiju da naruši stabilnost na Balkanu

Ruska vlada koristi Srbiju da naruši stabilnost na Balkanu, kazala je danas predsjednica Kosova Vjosa Osmani. Poznato je…

“Mnogi Srbi čeznu za snažnim liderom, umjesto za demokratijom”

Uticaj Rusije u Srbiji naglo je porastao tokom posljednjih godina, a sve je “eskaliralo” invazijom na Ukrajinu, pa…
Total
0
Share