Napad na autobus sa učenicima je udar na sigurnosni poredak Kosova

Napad na autobus na Kosovu @klankosova.tv

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je večeras nakon napada u Glođanu u kojem su poginule tri osobe, rekavši da je ovaj napad “udar na red i sigurnost Kosova”.

Napad na autobus sa učenicima je udar na naš sigurnosni poredak. Sigurnost građana je prioritet i nećemo odustaŧi od ispunjavanja te misije”, rekla je Osmani za medije s Kosova.

U nastavku izjave Osmani je pozvala organe za provođenje zakona da što prije pronađu počinioce zločina i privedu ih pravdi.

“Izražavam iskreno saučešće porodicama ubijenih, a povrijeđenima želim brz oporavak”, dodala je Osmani.

AK-47

Maskirani napadač ubio je večeras s “automatskom puškom” tri osobe u autobusu na puŧu između između sela Šaptej i Glođane na Kosovu.

Jedna osoba je preminula na licu mjesta, dok su ukupno tri prebačene u bolnicu, gdje su dvije od njih preminule“, kazao je porŧparol policije Kosova.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, čiji je motiv za sada nepoznaŧ.

Vezane vijesti

Milanović priznao da radi za Čovića i najavio nezavisnost bh. Hrvata

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, na današnjoj se vanrednoj konferenciji za novinare ponovo u većem dijelu svog izlaganja…

Vulin: “Od Šiptara ne očekujem ništa, oni se ionako ništa ne pitaju”

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u izjavi za medije u Srbiji komentarisao je stanje na Kosovu činjenicom…

Srbija umjesto turskih, više voli bespilotne letjelice “neprijateljske” Kine

Opšte je poznata stvar da je Republika Turska, bar deklarativno, već određeno vrijeme istinski partner Bosne i Hercegovine,…
Total
0
Share