Nemaju kada zaštiti Hrvate u BiH – ženi im se kćer ili im se teli krava

Zoran Milanović i Milorad Dodik @YouTube

Iako bi to možda prije par godina i bilo iznenađenje, današnja izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koju prenosi agencija “Hina”, a u kojoj je naveo da ga je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik u petak nazvao da mu javi za optužnicu Tužilaštva BiH, više nikoga nije iznenadila.

Međutim, tvrdokorni Milanovićevi stavovi po pitanju države Bosne i Hercegovine, odnosno visokog predstavnika Christiana Schmidta, dijelom predstavljaju ponovnu radikalnu promjenu stavova predsjednika susjedne Hrvatske.

“Schmidt je penzionisani njemački političar koji je iza sebe ostavio nebitan trag. Od nekoga je instalisan za kolonijalnog upravitelja u BiH i nema mandat Vijeća sigurnosti UN-a. Iza njegovih poteza stoje pojedine ambasade u BiH, posebno ona američka“, samo su neki od danas izrečenih Milanovićevih stavova.

Trapavo i traljavo

Predsjednik Hrvatski smatra da je Bosna i Hercegovina “trapavo i traljavo nesposobno vođena kolonija na kojoj se iživljava šačica trećerazrednih birokrata” koji izmišljaju nova kaznena djela.

“Ali kada treba napraviti jednu potpuno banalnu stvar, kao što je zaštititi hrvatski narod u BiH i spriječiti devijaciju da neko treći bira tvog predstavnika, onda mu se ženi kćer ili mu se teli krava. Onda baš nema vremena”, poručio je na kraju Milanović, očito ponovo “upirući prstom” u visokog predstavnika u BiH.

Vezane vijesti

Vladao je Crnom Gorom od 1991. godine: Dan kada je otišao Milo Đukanović!?

Nakon što su u Crnoj Gori u 20 sati zatvorena birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora, u kojima…

Dvije žene smrtno stradale tokom ronjenja u Jadranskom moru

Jučer su se u Jadranskom moru, prilikom ronjenja, dogodile dvije tragedije u kojima je u blizini hrvatskog otoka…

Nove prijetnje: “Hrvatska će zbog BiH morati udariti šakom o diplomatski stol”

Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske, navodi da se vlada Andreja Plenkovića u prethodnom periodu dosta angažovala…
Total
0
Share