“Nemojte da lažete koliko je ljudi vakcinisano u Srbiji”

Aleksandar Vučić @prva.rs

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentarisao je za lokalne medije odluku o deportaciji iz Australije najboljeg tenisera svijeta, Novaka Đokovića.

“Rekao sam mu, tokom telefonskog razgovora, da jedva čekam da se vrati u svoju Srbiju, gdje je uvijek dobrodošao“, izjavio je Vučić.

“Nemojte da lažete”

U nastavku svog obraćanja srbijanskim medijima, Vučić je kazao da je “bilo strašno gledati Novakovo šikaniranje i maltertiranje koje je trajalo 11 dana”.

Oni jednostano lažu“, komentariso je predsjednik Srbije navode australijskog Federalnog suda, o tome da je u Srbiji vakcinisano ispod 50 posto ljudi.

“Nemojte da lažete! Taj broj je 58 posto, i to je mnogo više nego u mnogim zemljama Evropske unije“, zaključio je Vučić.

Vezane vijesti

Represija policije Srbije prema bošnjačkim političkim predstavnicima u Crnoj Gori

Amer Smailović, poslanik Bošnjačke stranke u parlamentu Crne Gore, odlasio se danas na svom Facebook profilu, navodeći da…

Jestivo ulje u Crnoj Gori duplo jeftinije nego u Bosni i Hercegovini

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini bh. entiteta Republika Srpska (RS) i istaknuti politički aktivista, objavio je na…

Vulin: “Od Šiptara ne očekujem ništa, oni se ionako ništa ne pitaju”

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u izjavi za medije u Srbiji komentarisao je stanje na Kosovu činjenicom…
Total
1
Share