“Prijatelji se štite i u negiranju genocida”

Jadranka Kosor @YouTube

Jadranka Kosor, nekadašnja predsjednica Vlade Republike Hrvatske, komentarisala je danas vijest o tome da je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, podržao inicijativu SNSD-a Milorada Dodika o ukidanju zakona o negiranju genocida koji je donio bivši visoki predstavnik za BiH.

“Dodikov prijatelj glasao je protiv zabrane negiranja genocida. Jer prijatelja treba zaštiti kako bi mirno negirao genocid, pa helikopterom letio na proslavu frendovog rođendana. A šuti i Sveučilište u Zagrebu, iako počasni doktor zapravo negira genocid”, napisala je Kosor danas na Twitteru.

Podaci: Twitter

Dodikov “prijatelj”

Podsjetimo, 30. novembra na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine glasalo se o zaključku Kluba srpskog naroda u kojem se traži da se poništi Inzkov zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

Za prijedlog su glasali svi delegati iz Kluba Srba, ali su im se na opšte iznenađenje pridružili i delegati HDZ-a BiH u ovom Domu – Dragan Čović, Marina Pendeš i Lidija Bradara.

Vezane vijesti

Viktora Orbana od utapanja u čamcu spasio hrvatski novinar

Mađarski premijer Viktor Orban, koji se nalazi na odmoru na hrvatskoj obali, bio je na korak od utapanja…

Berlin želi ubrzati proces pristupanja država zapadnog Balkana u EU

Evropska unija (EU) mora ubrzati proces pristupanja država Zapadnog Balkana u EU, jer će samo jaka i ujedinjena…

Plenković se izvinio Ukrajini zbog Milanovićevih “gluposti”

Hrvatski premijer Andrej Plenković izvinio se građanima Ukrajine zbog riječi predsjednika Zorana Milanovića o korupciji ove zemlje, nazvavši…
Total
1
Share