Razaranja nakon poplava: “Lakše je reći koji dio Slovenije nije pogođen”

Spašavanje djece iz vtića tokom poplava u Sloveniji @Twitter

Nakon poplava uzrokovanih jakim pljuskovima u Sloveniji, porušeni su brojni mostovi, obustavljen je željeznički saobraćaj, prouzrokovani su brojni problemi sa pitkom vodom, a zatvoreni su bili i pojedini dijelovi autoputa.

“Posljednji put ovako teška poplava u zemlji bila je prije 25 godina, ali je neuporediva sa sadašnjim razmjerama”, izjavila je Alena K. za rusku “Gazetu“, državljanka Slovenije koja govori ruski jezik.

“Vjerovatno je lakše odgovoriti koji dio zemlje nije pogođen – osim obale na jugozapadu, svi sjeverni, centralni i jugoistočni dijelovi zemlje su poplavljeni. Rijeka Sava je porasla za 5,5 metara, a Krka za 2,5“, dodala je.

Video: Twitter

Nema panike

I pored svega što se dogodilo, Alena navodi da u Sloveniji nema panike.

“Turistima zaglavljenim zbog lošeg vremena pomažu lokalne zajednice, a stanovništvo je zamoljeno da ostane kod kuće tokom vikenda kako bi se riješio problem saobraćajnih gužvi na autoputevima zbog vremenskih nepogoda i kako bi se olakšao put spasilaca i opreme do poplavljenih mjesta“, dodala je na kraju.

Podsjetimo, najmanje troje ljudi pognulo je 4, augusta od posljedica nevremena i katastrofalnih poplava koje su zahvatile Sloveniju.

Vezane vijesti

Novi šamar za Putina iz Srbije: “Želimo postati nezavisniji od Rusije”

Srbija trenutno čini sve da smanji ovisnost od Rusije i dobije nove dobavljače gasa, izjavila je potpredsjednica Vlade…

Panika na nebu iznad Hrvatske, putnik pokušao otvoriti vrata aviona

Kako navode lokalni hrvatski mediji, prije dva dana na letu putničkog aviona iz Zadra odvijala se prava drama.…

Kosovo se naoružava: Nove jurišne puške, oklopna vozila…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova nabavilo je naoružanje i drugu opremu u vrijednosti od 1,3 miliona eura, prenosi portal…
Total
0
Share