Slovenija pozvala na prijevremeni prijem Bosne i Hercegovine u NATO

Borut Pahor @YouTube

Slovenački predsjednik Borut Pahor, tokom posjete Turskoj, rekao je da će učiniti sve da Bosna i Hercegovina uđe u EU i NATO, prenosi “STA”.

“Pokušavam učiniti sve što je u mojoj moći da uvjerim Evropsku uniju i Zapad da brzo prihvate Bosnu i Hercegovinu u EU i, ako je moguće, u NATO“, rekao je Pahor.

Dio zapadnog svijeta

Lider Slovenije smatra da će “novom geopolitičkom podjelom” Zapadni Balkan postati dio zapadnog svijeta, ali mnogo toga zavisi od njihovih vlasti, a posebno Brisela.

Sloveniju je u julu ove godine Rusija uvrstila na listu neprijateljskih zemalja. Ministarstvo vanjskih poslova zemlje je izrazilo žaljenje zbog toga. Služba za strateške komunikacije ministarstva saopštila je da će zbog toga biti na snazi ​​zabrana zapošljavanja ruskih državljana u diplomatskim predstavništvima.

Vezane vijesti

Rusija proglasila diplomatu iz Crne Gore “personom non grata”

Ambasador Crne Gore u Ruskoj Federaciji, Milorad Šćepanović, primio je notu ruskog Ministarstva vanjskih poslova kojom se jedan…

“Sukob Ukrajine i Rusije je rat između braće”

Ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da zvanični Beograd neće djelovati protiv Moskve, jer je poštuje…

Vučić pred Erdoganom branio Putina: “Zar mislite da možete poraziti Rusiju vojnim sredstvima”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je sinoć u zvaničnu posjetu Srbiji, a već danas učestvuje u Beogradu…
Total
1
Share