Šta se dešava sa Zoranom Milanovićem?

Zoran Milanović @YouTube

Nakon što jučer nije došao u planiranu posjetu Bosni i Hercegovini, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se konačno oglasio, iako opet nismo mogli čuti stvarne razloge za njegovo otkazivanje posjete.

Ono što se s druge strane moglo čuti, jesu nove salve uvreda na račun države Bosne i Hercegovine, odnosno na račun njenih političara, koje predsjednik Hrvatske u svakojoj svojoj izjavi nastoji dijeliti isključivo na one iz Sarajeva, Banjaluke ili Mostara.

“Novi” Dodik

Mnogi se s razlogom pitaju, šta se to dešava sa Zoranom Milanovićem, i zašto se predsjednik Hrvatske u posljednjih nekoliko mjeseci “pretvorio u novog Milorada Dodika“.

Uvredljiva retorika prema Bosni i Hercegovini, prema Srebrenici i njenim žrtvama, za koje je danas (možda i slučajno) kazao da ih je bilo 6.000, spominjanje pokolja u selu Ahmići i baratanje činjenicom da su “tamo Hrvati bili 400 dana u okruženju Armije RBiH“, što bi značilo još od marta 1992. godine (!?).

Svađa s novinarima

Milanović je danas u već mnogo puta viđenom “Dodikovom stilu” propitivao novinare iz koje su medijske kuće, kako bi mogao komentarisati njihov rad,  pa je tako ovaj put hrvatski predsjednik “nasrnuo” i na novinara “Al Jazeere“, ocjenjujući rad ove kuće “očigledno pristrasnim po bošnjačku stranu u BiH“.

“Zalažem se za opstanak BiH i ne dovodim njeno postojanje u pitanje već 20 godina. I ako me nakon svega toga šačica unitarističkih bukača, popravljača, moralnih kamatara ne voli – super”, zaključio je između ostalog Milanović.

Vezane vijesti

Milanović o protestima u Sarajevu: “Nahuškana i unitaristička rulja”

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je prilikom posjete Karlovcu ponovo komentarisao aktuelno stanje u Bosni i Hercegovini, a…

“Kosovo ne smije postati Bosna, moramo neutralisati rusko-srpsku agresiju”

U svom godišnjem govoru pred parlamentom, predsjednica Kosova Vjosa Osmani je osudila etničke podjele, navodeći da neće dozvoliti…

Kurti: “Španija treba da prizna nezavisnost Kosova”

Beograd i Priština imaju priliku da riješe svoje nesuglasice, rekao je premijer Kosova Albin Kurti u intervjuu za…
Total
6
Share