Šta se dešava sa Zoranom Milanovićem?

Zoran Milanović @YouTube

Nakon što jučer nije došao u planiranu posjetu Bosni i Hercegovini, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se konačno oglasio, iako opet nismo mogli čuti stvarne razloge za njegovo otkazivanje posjete.

Ono što se s druge strane moglo čuti, jesu nove salve uvreda na račun države Bosne i Hercegovine, odnosno na račun njenih političara, koje predsjednik Hrvatske u svakojoj svojoj izjavi nastoji dijeliti isključivo na one iz Sarajeva, Banjaluke ili Mostara.

“Novi” Dodik

Mnogi se s razlogom pitaju, šta se to dešava sa Zoranom Milanovićem, i zašto se predsjednik Hrvatske u posljednjih nekoliko mjeseci “pretvorio u novog Milorada Dodika“.

Uvredljiva retorika prema Bosni i Hercegovini, prema Srebrenici i njenim žrtvama, za koje je danas (možda i slučajno) kazao da ih je bilo 6.000, spominjanje pokolja u selu Ahmići i baratanje činjenicom da su “tamo Hrvati bili 400 dana u okruženju Armije RBiH“, što bi značilo još od marta 1992. godine (!?).

Svađa s novinarima

Milanović je danas u već mnogo puta viđenom “Dodikovom stilu” propitivao novinare iz koje su medijske kuće, kako bi mogao komentarisati njihov rad,  pa je tako ovaj put hrvatski predsjednik “nasrnuo” i na novinara “Al Jazeere“, ocjenjujući rad ove kuće “očigledno pristrasnim po bošnjačku stranu u BiH“.

“Zalažem se za opstanak BiH i ne dovodim njeno postojanje u pitanje već 20 godina. I ako me nakon svega toga šačica unitarističkih bukača, popravljača, moralnih kamatara ne voli – super”, zaključio je između ostalog Milanović.

Vezane vijesti

“Prijatelji se štite i u negiranju genocida”

Jadranka Kosor, nekadašnja predsjednica Vlade Republike Hrvatske, komentarisala je danas vijest o tome da je Dragan Čović, predsjednik…

Represija policije Srbije prema bošnjačkim političkim predstavnicima u Crnoj Gori

Amer Smailović, poslanik Bošnjačke stranke u parlamentu Crne Gore, odlasio se danas na svom Facebook profilu, navodeći da…

“I kamen bi zaplakao” uz Vučićv govor dostojan turskih tv serija

“Neko je uz Vučićev govor montirao tužnu muziku, i od svega je nastao hit”, rečenica je kojom bi…
Total
6
Share