Šta se dešava sa Zoranom Milanovićem?

Zoran Milanović @YouTube

Nakon što jučer nije došao u planiranu posjetu Bosni i Hercegovini, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se konačno oglasio, iako opet nismo mogli čuti stvarne razloge za njegovo otkazivanje posjete.

Ono što se s druge strane moglo čuti, jesu nove salve uvreda na račun države Bosne i Hercegovine, odnosno na račun njenih političara, koje predsjednik Hrvatske u svakojoj svojoj izjavi nastoji dijeliti isključivo na one iz Sarajeva, Banjaluke ili Mostara.

“Novi” Dodik

Mnogi se s razlogom pitaju, šta se to dešava sa Zoranom Milanovićem, i zašto se predsjednik Hrvatske u posljednjih nekoliko mjeseci “pretvorio u novog Milorada Dodika“.

Uvredljiva retorika prema Bosni i Hercegovini, prema Srebrenici i njenim žrtvama, za koje je danas (možda i slučajno) kazao da ih je bilo 6.000, spominjanje pokolja u selu Ahmići i baratanje činjenicom da su “tamo Hrvati bili 400 dana u okruženju Armije RBiH“, što bi značilo još od marta 1992. godine (!?).

Svađa s novinarima

Milanović je danas u već mnogo puta viđenom “Dodikovom stilu” propitivao novinare iz koje su medijske kuće, kako bi mogao komentarisati njihov rad,  pa je tako ovaj put hrvatski predsjednik “nasrnuo” i na novinara “Al Jazeere“, ocjenjujući rad ove kuće “očigledno pristrasnim po bošnjačku stranu u BiH“.

“Zalažem se za opstanak BiH i ne dovodim njeno postojanje u pitanje već 20 godina. I ako me nakon svega toga šačica unitarističkih bukača, popravljača, moralnih kamatara ne voli – super”, zaključio je između ostalog Milanović.

Vezane vijesti

“Vrijeme je da Srbija ‘odustane’ i od Evropske unije”

Nakon što su članovi Evropskog vijeća (EV) danas usvojili izvještaj o Srbiji, kojim se između ostalog traži od…

Vučić “u težoj poziciji” čak i od Putina ili Zelenskog

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, u još jednom emotivnom izlaganju, govorio je sinoć o položaju Srbije na međunarodnoj sceni,…

“Politiku Srbije ćemo stresti kao prhut sa ramena”

“Ukrajina je strašno naoružana”, kazao je danas hrvatski predsjednik Zoran Milanović u svom govoru u povodu obilježavanja godišnjice…
Total
6
Share