“Sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne treba biti prazan”

Aleksandar Vučić @YouTube

Još jedan u nizu sastanaka između dvojice “lidera srpskog naroda”, s dvije strane rijeke Drine, dogodio se danas u Beogradu, s tim da je tema današnjeg bila “nagovaranje” Milorada Dodika s ciljem njegovog, ali i ostalih političkih predstavnika entiteta RS, povratka u državne institucije Bosne i Hercegovine (BiH).

Tim povodom posebno je bila zanimljiva današnja izjava predsjednika Srbije u kojoj je “zamolio” sve političke faktore iz bosanskohercegovačkog entiteta RS da razmotre njegov prijedlog i da se vrate u državne institucije BiH.

Prvo molba, pa onda novac!?

Moja molba nije zahtijev da se (op.a. nakon što se vrate u institucije BiH) sa bilo čim saglase, ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne bude prazan“, naglasio je Vučić, dodajući da je to “najbolji mogući način borbe za interese entiteta i srpskog naroda“.

Pa ipak, ono što je očito bilo najvažnije za Dodika, bar prema stavovima mnogobrojnih političkih i ekonomskih analitičara u BiH, jeste da Srbija priprema novu finansijsku pomoć entitetu RS.

Video: RTS

Vezane vijesti

Kurti: “Španija treba da prizna nezavisnost Kosova”

Beograd i Priština imaju priliku da riješe svoje nesuglasice, rekao je premijer Kosova Albin Kurti u intervjuu za…

“Nemojte da lažete koliko je ljudi vakcinisano u Srbiji”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentarisao je za lokalne medije odluku o deportaciji iz Australije najboljeg tenisera svijeta, Novaka…

Vučićev cinizam: “Molim vas, napadajte me i ubuduće”

Nakon što je jutros glasao na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, aktuleni predsjednik Aleksandar Vučić obratio se…
Total
16
Share