“Sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne treba biti prazan”

Aleksandar Vučić @YouTube

Još jedan u nizu sastanaka između dvojice “lidera srpskog naroda”, s dvije strane rijeke Drine, dogodio se danas u Beogradu, s tim da je tema današnjeg bila “nagovaranje” Milorada Dodika s ciljem njegovog, ali i ostalih političkih predstavnika entiteta RS, povratka u državne institucije Bosne i Hercegovine (BiH).

Tim povodom posebno je bila zanimljiva današnja izjava predsjednika Srbije u kojoj je “zamolio” sve političke faktore iz bosanskohercegovačkog entiteta RS da razmotre njegov prijedlog i da se vrate u državne institucije BiH.

Prvo molba, pa onda novac!?

Moja molba nije zahtijev da se (op.a. nakon što se vrate u institucije BiH) sa bilo čim saglase, ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne bude prazan“, naglasio je Vučić, dodajući da je to “najbolji mogući način borbe za interese entiteta i srpskog naroda“.

Pa ipak, ono što je očito bilo najvažnije za Dodika, bar prema stavovima mnogobrojnih političkih i ekonomskih analitičara u BiH, jeste da Srbija priprema novu finansijsku pomoć entitetu RS.

Video: RTS

Vezane vijesti

Ovo ljeto do Dubrovnika bez prelazaka granica i gužvi u Neumu

Historijski projekat izgradnje Pelješkog mosta u Hrvatskoj, i konačnog kopnenog spajanja južnog dijela ove države sa ostatkom zemlje,…

Ljut zbog neprijavljenog požara u elektrani Obrenovac, Vučić “smijenio” direktora EPS-a

Predsednik Srbije bio je bijesan nakon što je od tajne službe saznao da je 26. decembra izbio požar…

“Dodik bolje zastupa interese hrvatskog naroda u BiH nego Čović”

Miroslav Škoro, bivši predsjednik Domovinskog pokreta i nezavisni zastupnik u hrvatskom Saboru govorio je jučer o položaju Hrvata…
Total
0
Share