“Sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne treba biti prazan”

Aleksandar Vučić @YouTube

Još jedan u nizu sastanaka između dvojice “lidera srpskog naroda”, s dvije strane rijeke Drine, dogodio se danas u Beogradu, s tim da je tema današnjeg bila “nagovaranje” Milorada Dodika s ciljem njegovog, ali i ostalih političkih predstavnika entiteta RS, povratka u državne institucije Bosne i Hercegovine (BiH).

Tim povodom posebno je bila zanimljiva današnja izjava predsjednika Srbije u kojoj je “zamolio” sve političke faktore iz bosanskohercegovačkog entiteta RS da razmotre njegov prijedlog i da se vrate u državne institucije BiH.

Prvo molba, pa onda novac!?

Moja molba nije zahtijev da se (op.a. nakon što se vrate u institucije BiH) sa bilo čim saglase, ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne bude prazan“, naglasio je Vučić, dodajući da je to “najbolji mogući način borbe za interese entiteta i srpskog naroda“.

Pa ipak, ono što je očito bilo najvažnije za Dodika, bar prema stavovima mnogobrojnih političkih i ekonomskih analitičara u BiH, jeste da Srbija priprema novu finansijsku pomoć entitetu RS.

Video: RTS

Vezane vijesti

Slovenija pozvala na prijevremeni prijem Bosne i Hercegovine u NATO

Slovenački predsjednik Borut Pahor, tokom posjete Turskoj, rekao je da će učiniti sve da Bosna i Hercegovina uđe…

Slovenija šalje u Ukrajinu “jugoslavenske” tenkove “M-84”!?

Nakon što je proteklih dana Njemačka bila kritikovana zbog oklijevanja isporuke teškog naoružanja Ukrajini, očito se nešto promjenilo…

Albanija više ne želi pregovarati sa EU zajedno sa Sjevernom Makedonijom

Albanija je spremna da traži zasebno vođenje pregovora o članstvu u EU, koje je do sada vođeno zajedno…
Total
16
Share