Stvarno stanje današnje Srbije prikazano u jednoj fotografiji

Išarane biste narodnih heroja iz NOB u Beogradu @Twitter

U svjetlu najnovijih dešavanja u Srbiji, vezano uz mural ratnog zločinca Ratka Mladića kojeg “čuva” srbijanska policija u njenom glavnom gradu Beogradu, još jedna današnja fotografija iz ovog grada svjedoči o stanju u kome se tamošnje društvo nalazi.

Vjerovatno u povodu 29. novembra, koji je u bivšoj SFR Jugoslaviji obilježavan kao Dan republike, nepoznaŧi počinilac išarao je crvenim sprejom biste četiri narodna heroja na beogradskom Kalemegdanu.

Možda bi sve i prošlo bez ikakve medijske pažnje, da ispod išaranih heroja NOB-a nije napisana i jedna “ćirilična” rečenica.

I niko ništa…

Ratko Mladić je narodni heroj, a ne ovi“, ispisano je na spomeniku podignuŧom u čast antinacističkim borcima iz Drugog svjetskog rata i nacionalnim herojima iz vremena SFR Jugoslavije – Moši Pijadeu, Ivanu Milutinoviću, Ivu Loli Ribaru i Đuri Đakoviću.

Možda jedini koji su reagovali na ovaj vandalski čin bili su iz Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), koji su najošŧrije osudili sinoćnje skrnavljenje “Grobnice narodnih heroja”, kako oni navode, “od strane ultradesničarskih ekstremista“.

Vezane vijesti

Zašto Dodikova priča o poređenju Kosova i RS nema uporište u Srbiji

Srbijanski politički analitičar Dušan Janjić u javnosti je nedavno objavio rezultate ankete koju je implementirao “Forum za međunarodne…

“BiH direktno učestvuje u rasturanju teritorijalnog integriteta Srbije”

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić komentarisao je današnju odluku Vijeća Evrope o pokretanju procedure za razmatranje zahtjeva…

Represija policije Srbije prema bošnjačkim političkim predstavnicima u Crnoj Gori

Amer Smailović, poslanik Bošnjačke stranke u parlamentu Crne Gore, odlasio se danas na svom Facebook profilu, navodeći da…
Total
0
Share