Stvarno stanje današnje Srbije prikazano u jednoj fotografiji

Išarane biste narodnih heroja iz NOB u Beogradu @Twitter

U svjetlu najnovijih dešavanja u Srbiji, vezano uz mural ratnog zločinca Ratka Mladića kojeg “čuva” srbijanska policija u njenom glavnom gradu Beogradu, još jedna današnja fotografija iz ovog grada svjedoči o stanju u kome se tamošnje društvo nalazi.

Vjerovatno u povodu 29. novembra, koji je u bivšoj SFR Jugoslaviji obilježavan kao Dan republike, nepoznaŧi počinilac išarao je crvenim sprejom biste četiri narodna heroja na beogradskom Kalemegdanu.

Možda bi sve i prošlo bez ikakve medijske pažnje, da ispod išaranih heroja NOB-a nije napisana i jedna “ćirilična” rečenica.

I niko ništa…

Ratko Mladić je narodni heroj, a ne ovi“, ispisano je na spomeniku podignuŧom u čast antinacističkim borcima iz Drugog svjetskog rata i nacionalnim herojima iz vremena SFR Jugoslavije – Moši Pijadeu, Ivanu Milutinoviću, Ivu Loli Ribaru i Đuri Đakoviću.

Možda jedini koji su reagovali na ovaj vandalski čin bili su iz Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), koji su najošŧrije osudili sinoćnje skrnavljenje “Grobnice narodnih heroja”, kako oni navode, “od strane ultradesničarskih ekstremista“.

Vezane vijesti

Kosovo, Crna Gora i Bosna i Hercegovina će se pridružiti “Otvorenom Balkanu”

Komesar za proširenje EU Olivér Várhelyi danas je izrazio podršku inicijativi “Otvoreni Balkan” i pozvao ostale tri države…

Hrvatska bi uskoro mogla naplaćivati ulaz na plaže na Jadranu?

U Italiji odmor na plaži ima svoju dnevnu cijenu. Neprivatizovani, slobodno dostupni dijelovi obale, rijetki su u zemlji…

Kurti: “Nadam se da će oduzimanje srpskih dokumenata i tablica proteći bez problema”

Kosovski premijer se nada da će oduzimanje srpskih dokumenata i automobilskih registarskih tablica, od Srba koji žive na…
Total
9
Share