Stvarno stanje današnje Srbije prikazano u jednoj fotografiji

Išarane biste narodnih heroja iz NOB u Beogradu @Twitter

U svjetlu najnovijih dešavanja u Srbiji, vezano uz mural ratnog zločinca Ratka Mladića kojeg “čuva” srbijanska policija u njenom glavnom gradu Beogradu, još jedna današnja fotografija iz ovog grada svjedoči o stanju u kome se tamošnje društvo nalazi.

Vjerovatno u povodu 29. novembra, koji je u bivšoj SFR Jugoslaviji obilježavan kao Dan republike, nepoznaŧi počinilac išarao je crvenim sprejom biste četiri narodna heroja na beogradskom Kalemegdanu.

Možda bi sve i prošlo bez ikakve medijske pažnje, da ispod išaranih heroja NOB-a nije napisana i jedna “ćirilična” rečenica.

I niko ništa…

Ratko Mladić je narodni heroj, a ne ovi“, ispisano je na spomeniku podignuŧom u čast antinacističkim borcima iz Drugog svjetskog rata i nacionalnim herojima iz vremena SFR Jugoslavije – Moši Pijadeu, Ivanu Milutinoviću, Ivu Loli Ribaru i Đuri Đakoviću.

Možda jedini koji su reagovali na ovaj vandalski čin bili su iz Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), koji su najošŧrije osudili sinoćnje skrnavljenje “Grobnice narodnih heroja”, kako oni navode, “od strane ultradesničarskih ekstremista“.

Vezane vijesti

Golob i Scholz razgovarali o kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine

Premijer Slovenije Robert Golob u telefonskom razgovoru sa njemačkim kancelarom Olafom Scholzom nastavio je bilateralni dijalog započet tokom…

Srbija umjesto turskih, više voli bespilotne letjelice “neprijateljske” Kine

Opšte je poznata stvar da je Republika Turska, bar deklarativno, već određeno vrijeme istinski partner Bosne i Hercegovine,…

Vučić: “Srbija će uvesti sankcije Rusiji samo u bezizlaznoj situaciji”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Beograd uvesti sankcije Ruskoj Federaciji samo u bezizlaznoj situaciji, prenosi…
Total
9
Share