To ima samo u Srbiji: Vučić je “dobro lagao Amerikance”

Aleksandar Vučić @YouTube

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na najpoznatijem američkom i svjetskom televizijskom kanalu “CNN”, gdje je tokom svog nastupa većinom govorio o situaciji na Kosovu, braneći prava Srba koji tamo žive.

Samo dan ranije, na “CNN”-u je gostovao premijer Kosova Albin Kurti, te mnogi politički analitičari smatraju da Vučić zapravo nije mogao podnijeti činjenicu da se i on ne pojavi kao gost američke televizije.

Za “američke uši”

Pa ipak, najviše pažnje javnosti u Srbiji privukla je izjava Vladimira Đukanovića, poznatog advokata i poslanika vladajućeg SNS-a u Narodnoj skupštini Srbije, koji je na svom Twitter profilu napisao da je “nastup predsjednika Vučića na ‘CNN’-u bio odličan, jer je rađen za uši američke javnosti, a ne za domaću javnost“.

“Retorika je prilagođena na pravi način, lopta je prebačena u dvorište pokrajnskih vlasti u Prištini, a Kurti i društvo sve više postaju loši momci u očima zapada“, zaključio je Đukanović.

Na ovu Đukanovićevu izjavu reagovao je srbijanski advokat i političar Čedomir Stojković poručujući da je “Srbija jedinstvena i po tome što najviši funkcioneri JAVNO hvale predsjednika da je ‘dobro lagao Amerikance’“.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Vulin poručuje iz Moskve: “Srbija nikada neće biti dio antiruske histerije”

Srbija neće postati dio antiruske histerije, izjavio je srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nakon sastanka u Moskvi…

“Kosovo ne smije postati Bosna, moramo neutralisati rusko-srpsku agresiju”

U svom godišnjem govoru pred parlamentom, predsjednica Kosova Vjosa Osmani je osudila etničke podjele, navodeći da neće dozvoliti…

Račun koji “tjera” turiste iz Hrvatske

Očito nezadovoljan kupac objavio je račun za uslugu u jednom popularnom ugostiteljskom objektu na hrvatskom otoku Korčula. Iako…
Total
0
Share