U Banjaluci “turista”, u Beogradu “okupator”

Poruke s plakata u Beogradu @Twitter

Pojedini dijelovi Beograda danas su “u akciji” srbijanskog “Konzervativnog pokreta Naši” izlijepljeni plakatima na kojima se, uz fotografiju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, vidi tekstualna poruka “okupator”, te poruka da drži “dalje ruke od Republike Srpske” (RS).

U akciji, koja je s par fotografija objavljena na Twitteru, iz ovog pokreta su naveli kako visokog predstavnika “smatraju okupatorom koji direktno ugrožava RS, i koji je kao jedan od svojih glavnih ciljeva postavio rušenje Milorada Dodika sa vlasti”.

Za Dodika, protiv Vučića

Međutim, s druge strane “Konzervativni pokret Naši” je zapravo veliki protivnik politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te je u svojim “akcijama” upravo Vučić njihov “primarni cilj”.

Foto: Twitter

Omalovažavanje visokog predstavnika

Na “temu” Christina Schhmidta ranije ove sedmice reagovao je i Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine entiteta RS, navodeći da je Christian Schmidt “za Republiku Srpsku njemački turista i to će tako ostati”.

Govoreći za entitetski javni radio-televizijski servis, Šulić je kazao da “račune, ako šta nije u redu, polažemo građanima, a ne turistima“.

Vezane vijesti

Vučić “u težoj poziciji” čak i od Putina ili Zelenskog

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, u još jednom emotivnom izlaganju, govorio je sinoć o položaju Srbije na međunarodnoj sceni,…

“Hrvatske stanke u BiH pripremaju uvođenje trećeg entiteta”

Iako je vijest objavila državna novinska agencija “Hina”, a prenijeli je mnogi mediji u Hrvatskoj, portal “Index.hr” očito…

Zašto Dodikova priča o poređenju Kosova i RS nema uporište u Srbiji

Srbijanski politički analitičar Dušan Janjić u javnosti je nedavno objavio rezultate ankete koju je implementirao “Forum za međunarodne…
Total
7
Share