U Banjaluci “turista”, u Beogradu “okupator”

Poruke s plakata u Beogradu @Twitter

Pojedini dijelovi Beograda danas su “u akciji” srbijanskog “Konzervativnog pokreta Naši” izlijepljeni plakatima na kojima se, uz fotografiju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, vidi tekstualna poruka “okupator”, te poruka da drži “dalje ruke od Republike Srpske” (RS).

U akciji, koja je s par fotografija objavljena na Twitteru, iz ovog pokreta su naveli kako visokog predstavnika “smatraju okupatorom koji direktno ugrožava RS, i koji je kao jedan od svojih glavnih ciljeva postavio rušenje Milorada Dodika sa vlasti”.

Za Dodika, protiv Vučića

Međutim, s druge strane “Konzervativni pokret Naši” je zapravo veliki protivnik politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te je u svojim “akcijama” upravo Vučić njihov “primarni cilj”.

Foto: Twitter

Omalovažavanje visokog predstavnika

Na “temu” Christina Schhmidta ranije ove sedmice reagovao je i Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine entiteta RS, navodeći da je Christian Schmidt “za Republiku Srpsku njemački turista i to će tako ostati”.

Govoreći za entitetski javni radio-televizijski servis, Šulić je kazao da “račune, ako šta nije u redu, polažemo građanima, a ne turistima“.

Vezane vijesti

“Ako smo na ruskoj listi, to znači da smo na pravoj strani historije”

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da ga nije briga hoće li se ta država naći na listi…

Za “njemačke napade” na Dragana Čovića “krivac je naš SDP”

Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske, komentarisao je jučer usvojenu rezoluciju u njemačkom Bundestagu, a koja…

Šešelj traži da Srbija prizna sve novoformirane republike na teritoriji Ukrajine

Vlasti Srbije treba da prihvate priznanje nezavisnosti samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Južne Osetije i…
Total
7
Share