U Banjaluci “turista”, u Beogradu “okupator”

Poruke s plakata u Beogradu @Twitter

Pojedini dijelovi Beograda danas su “u akciji” srbijanskog “Konzervativnog pokreta Naši” izlijepljeni plakatima na kojima se, uz fotografiju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, vidi tekstualna poruka “okupator”, te poruka da drži “dalje ruke od Republike Srpske” (RS).

U akciji, koja je s par fotografija objavljena na Twitteru, iz ovog pokreta su naveli kako visokog predstavnika “smatraju okupatorom koji direktno ugrožava RS, i koji je kao jedan od svojih glavnih ciljeva postavio rušenje Milorada Dodika sa vlasti”.

Za Dodika, protiv Vučića

Međutim, s druge strane “Konzervativni pokret Naši” je zapravo veliki protivnik politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te je u svojim “akcijama” upravo Vučić njihov “primarni cilj”.

Foto: Twitter

Omalovažavanje visokog predstavnika

Na “temu” Christina Schhmidta ranije ove sedmice reagovao je i Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine entiteta RS, navodeći da je Christian Schmidt “za Republiku Srpsku njemački turista i to će tako ostati”.

Govoreći za entitetski javni radio-televizijski servis, Šulić je kazao da “račune, ako šta nije u redu, polažemo građanima, a ne turistima“.

Vezane vijesti

I bez sankcija Rusiji: “Srbija ostaje na evropskom putu”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ostaje na evropskom putu, prenijeli su danas srbijanki mediji, pozivajući…

Vučić: “Nije mi se razgovaralo sa Plenkovićem”

“Ja sam se juče u Pragu sreo sa 38 svjetskih lidera, mislim da niko nije ima toliko sastanaka”,…

“Dodik traži ukidanje visokog predstavnika, mi tražimo objašnjenja”

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je sinoć u susjednu državu, a danas je boravio na Pantovčaku u…
Total
7
Share