Veliki porast broja slučajeva i smrti od virusa korona na Balkanu

Vakcinacija protiv Covid-19 @pixabay.com

Na području Balkana zabilježen je znatan porast novootkrivenih i smrtnih slučajeva uzrokovan inekcijom virusa korona, pa su tako sve bolnice u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, postale isključivo “korona bolnice”.

U Hrvatskoj, gdje je ukupan broj umrlih od Covida-19 narastao na 11.269, a dnevni prosječni broj oboljelih na 3.917, jasno vidljiv rast broja slučajeva nedavno je izazvao paniku.

Dok su sve bolnice u glavnom gradu Zagrebu pretvorene u “korona bolnice“, hrvatsko Ministarstvo zdravlja građane i dalje poziva na vakcinisanje. U Hrvatskoj su do sada date ukupno 4.249.704 doze vakcina protiv virusa korona.

Zbog nezainteresovanosti za vakcine protiv Covida-19 u Bosni i Hercegovini, stopa onih koji su primili prvu dozu nije veća od 30 posto. U posljednja 24 sata u zemlji su zabilježena 264 slučaja Covida-19, a preminule su 32 osobe.

Prvi u Evropi

Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je i da će u ovoj državi uskoro početi primjena jednodozne ruske vakcine “Sputnik Light“.

Srbija će tako biti prva zemlja u Evropi koja će odobriti vakcinu “Sputnjik Light”, sa ukupnim dosadašnjim brojem oboljelih od Covida-19 od 1.270.000. Broj umrlih od Covida-19 u Srbiji porastao je na 11.955.

Smrt zbog vakcine?

Smrt 20-godišnje žene koja je primila vakcinu “Johnson&Johnson” u Sloveniji izazvao je kontroverzu u toj državi. Nakon toga je Ministarstvo zdravlja Slovenije objavilo da se “Johnson & Johnson” vakcina više neće koristiti.

U Sloveniji je ukupan broj oboljelih od Covida-19 dostigao 431.000, a broj umrlih je 5.319.

Vezane vijesti

Vučić srpskoj djeci iz regiona pričao o nuklearnoj katastrofi

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ugostio je danas djecu srpske nacionalnosti iz država regiona, poručivši im da je Srbija…

Vulin se “posvađao” sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, česta je meta korisnika društvenih mreža zbog svojih izjava koje vrlo često…

Slovenija isporučila Ukrajini 35 oklopnih vozila, “kalašnjikove” i pancire

Slovenija je Ukrajini isporučila puške “kalašnjikov”, šljemove, pancire i 35 borbenih vozila pješadije, saopštio je danas slovenski ministar…
Total
0
Share