Vučić “nema problem” da kaže da se u Srebrenici nije desio genocid

Aleksandar Vučić u Sjenici @Twitter

Kako je vrlo znakovito već duži vremenski period, bosanskohercegovački film “Quo vadis, Aida?”, koji je nedavno osvojio i nagradu za najbolji Evropski film u 2021. godini, zbog svoje tematike teško da može doći do kino publike u susjednoj Srbiji.

Iako se njegovo prikazivanje u međuvremenu organizovalo u Novom Pazaru, u ostalim gradovima Srbije to već nije slučaj, iako pojedine nevladine organizacije i udruženja traže njegovo prikazivanje, a sve “kako bi aktuelna vlast dokazala svoju demokratičnost“, koje očito ipak nema.

Govoreći jučer o svojoj političkoj budućnosti na mjestu prvog čovjeka vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se osvrnuo i na film “Quo vadis, Aida?“, kazavši kako ga (op. a. još uvijek) nije gledao.

Ko želi (i/ili smije)?

“Nemam vremena, ali znam da se film prikazuje u Novom Pazaru. Ko želi neka ga prikazuje“, kazao je.

Na kraju je Vučić ipak iskoristio priliku, negiravši presude međunarodnih sudova u vezi s događajima iz Srebrenice u ljeto 1995. godine koji su okvalifikovani kao genocid, ponovo za sve kazavši da “nema problem sve opisati kao užasan zločin“.

Vezane vijesti

Crna Gora nastavlja protjerivati ruske diplomate

Crnogorska vlada odlučila je da protjera još jednog ruskog diplomatu, a on je dobio vrijeme do kada mora…

Milanović: “Dodik nije četnik, ok?”

Hrvatski grad Pula danas obilježava Dan oslobođenja i Dan grada. Tim je povodom održana svečana sjednica gradskog vijeća,…

Srbija dobila težak uslov za EU zbog Rusije i Kosova

Srbija neće moći da nastavi evropske integracije bez sankcija protiv Ruske Federacije i Bjelorusije, iako Evropski parlament podržava…
Total
1
Share