Vučić “nema problem” da kaže da se u Srebrenici nije desio genocid

Aleksandar Vučić u Sjenici @Twitter

Kako je vrlo znakovito već duži vremenski period, bosanskohercegovački film “Quo vadis, Aida?”, koji je nedavno osvojio i nagradu za najbolji Evropski film u 2021. godini, zbog svoje tematike teško da može doći do kino publike u susjednoj Srbiji.

Iako se njegovo prikazivanje u međuvremenu organizovalo u Novom Pazaru, u ostalim gradovima Srbije to već nije slučaj, iako pojedine nevladine organizacije i udruženja traže njegovo prikazivanje, a sve “kako bi aktuelna vlast dokazala svoju demokratičnost“, koje očito ipak nema.

Govoreći jučer o svojoj političkoj budućnosti na mjestu prvog čovjeka vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se osvrnuo i na film “Quo vadis, Aida?“, kazavši kako ga (op. a. još uvijek) nije gledao.

Ko želi (i/ili smije)?

“Nemam vremena, ali znam da se film prikazuje u Novom Pazaru. Ko želi neka ga prikazuje“, kazao je.

Na kraju je Vučić ipak iskoristio priliku, negiravši presude međunarodnih sudova u vezi s događajima iz Srebrenice u ljeto 1995. godine koji su okvalifikovani kao genocid, ponovo za sve kazavši da “nema problem sve opisati kao užasan zločin“.

Vezane vijesti

“Milanovićevo izražavanje je negdje između režanja i laveža”

Ministar vanjskih poslova Hrvatske, Gordan Grlić Radman, danas je komentarisao pojedine izjave predsjednika Zorana Milanovića, upućene na račun…

Bivša Jugoslavija: Danas zaraženo preko 33.000 osoba virusom korona

Kako se “Omikron” varijanta virusa korona sve više širi u populaciji, tako i brojevi novozaraženih osoba s područja…

Slovenija zabranila ruske letove u svom vazdušnom prostoru

Vlasti Slovenije odlučile su zabraniti letove u vazdušnom prostoru svoje zemlje za letjelice registrovane u Rusiji. Upravo je…
Total
1
Share