Vučić o ubistvima u Gradačcu: “Zašto tamo niko ne traži ostavke”

Aleksandar Vučić @Twitter

Na tragu jučerašnje izjave Nenada Stevandića, predsjednika Narodne skupštine (NS) bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), koji je cinično izjavio “da se nemili događaj iz Gradačca desio u RS, već bi neko tražio da se ukine Republika Srpska”, sličnog stava danas je bio i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Gostujući u jutarnjem programu srbijanske “Pink” televizije, pri tome nabrajajući “sve uspjehe svoje vlasti”, Vučić je prijezirno komentarisao da ga se i dalje u Srbiji smatra “krivcem za sve”.

Ono što očito najviše pogađa srbijanskog predsjednika jesu sedmični protesti “Srbija protiv nasilja”, za koje je Vučić kazao da se koriste kako bi se on lično targetirao kao glavni krivac za sve ono što se početkom maja tragično desilo u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, te u Mladenovcu.

Sramotne Stevandićeve izjave: “Da se događaj iz Gradačca desio u RS, već bi se tražilo njeno ukidanje”

“Imamo veće plate nego u BiH”

“Velike tragedije pokušavaju iskoristiti u te svrhe”, kazao je Vučić, pri tome se osvrnuvši na ono što se u petak dogodilo u Gradačcu, u Bosni i Hercegovini.

“Zašto se ne može prihvatiti da imamo veću prosječnu platu od FBiH”

“U BiH se dogodila strašna tragedija, 4 mrtvih i 3 ranjenih i to nije uradilo neko dijete od 12 godina. Da li ste čuli da su nekome tražili ostavku!? Niko ništa! Ovdje sam ja za sve kriv i svi pronalaze alibi u meni“, poručio je predsjednik Srbije.

U jednom trenutku Vučić se ponovo osvrnuo na njegovu omiljenu temu, ekonomiju u regionu, navodeći da je Srbija zaostajala za BiH oko 80 eura, ali sad ima veće mjesečne prosječne plate.

Vezane vijesti

“Opozicioni mediji koriste tragediju da sruše Vučića”

Nakon što su se u Srbiji početkom ovog mjeseca desila dva tragična događaja, prvi u kome je 3.…

Bivša Jugoslavija: Danas zaraženo preko 33.000 osoba virusom korona

Kako se “Omikron” varijanta virusa korona sve više širi u populaciji, tako i brojevi novozaraženih osoba s područja…

Kurti: “Španija treba da prizna nezavisnost Kosova”

Beograd i Priština imaju priliku da riješe svoje nesuglasice, rekao je premijer Kosova Albin Kurti u intervjuu za…
Total
0
Share