“Vučić trenutno uči na Miloševićevim greškama”

Aleksandar Vučić @YouTube

Evropska unija (EU) i Sjedinjene Američke Države (SAD) su u više navrata optuživale srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za nedostatak medijskog pluralizma u ovoj balkanskoj državi, ali ipak nisu vršile veliki pritisak po tom pitanju.

“To je Vučića ostavilo manje-više slobodnim da još više proširuje kontrolu nad medijima“, koje Raša Nedeljkov, direktor “Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost” u Beogradu, opisuje kao “kostur čitavog svog sistema“.

Medijski totalitarizam

“Na neki način, tvrdi on, prostor koji je sada dostupan u Srbiji za opozicione medije je manji nego što je bio za vrijeme Slobodana Miloševića, jer mu “nije baš bilo stalo da preuzme punu kontrolu, te je ostavio nekoliko lokalnih medija slobodnim“.

Vučić trenutno uči na Miloševićevim greškama“, rekao je Nedeljkov, dodajući da srbijanski predsjednik i njegovi saveznici “ne tolerišu drugačije medijske poglede“.

Vezane vijesti

Račun koji “tjera” turiste iz Hrvatske

Očito nezadovoljan kupac objavio je račun za uslugu u jednom popularnom ugostiteljskom objektu na hrvatskom otoku Korčula. Iako…

Pogledajte kako je Šešelj krajem 1991. predvidio pad Knina i “Oluju”

Nakon što je u Srbiji u februaru 1991. godine Vojislav Šešelj osnovao Srpsku radikalnu stranku (SRS), vrlo brzo…

Vučićev “megafon” ide u zatvor na 6 mjeseci

Kako prenose brojni srbijanski mediji, glavni i odgovorni urednik i vlasnik srbijanskog tabloida “Informer”, Dragan J. Vučićević, mora…
Total
0
Share