“Vučić trenutno uči na Miloševićevim greškama”

Aleksandar Vučić @YouTube

Evropska unija (EU) i Sjedinjene Američke Države (SAD) su u više navrata optuživale srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za nedostatak medijskog pluralizma u ovoj balkanskoj državi, ali ipak nisu vršile veliki pritisak po tom pitanju.

“To je Vučića ostavilo manje-više slobodnim da još više proširuje kontrolu nad medijima“, koje Raša Nedeljkov, direktor “Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost” u Beogradu, opisuje kao “kostur čitavog svog sistema“.

Medijski totalitarizam

“Na neki način, tvrdi on, prostor koji je sada dostupan u Srbiji za opozicione medije je manji nego što je bio za vrijeme Slobodana Miloševića, jer mu “nije baš bilo stalo da preuzme punu kontrolu, te je ostavio nekoliko lokalnih medija slobodnim“.

Vučić trenutno uči na Miloševićevim greškama“, rekao je Nedeljkov, dodajući da srbijanski predsjednik i njegovi saveznici “ne tolerišu drugačije medijske poglede“.

Vezane vijesti

Gdje je najjeftinije gorivo na prostoru Zapadnog Balkana

Eurosuper 95 benzin najjeftiniji je među zemljama regiona Zapadnog Balkana u Crnoj Gori, baš kao i eurodizel, navodi…

“Ukrajinci su nam prijatelji, ali se samo Srbija drži principa”

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, boraveći u Briselu na radnoj večeri koju je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao…

Za “njemačke napade” na Dragana Čovića “krivac je naš SDP”

Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske, komentarisao je jučer usvojenu rezoluciju u njemačkom Bundestagu, a koja…
Total
12
Share