“Vučić trenutno uči na Miloševićevim greškama”

Aleksandar Vučić @YouTube

Evropska unija (EU) i Sjedinjene Američke Države (SAD) su u više navrata optuživale srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za nedostatak medijskog pluralizma u ovoj balkanskoj državi, ali ipak nisu vršile veliki pritisak po tom pitanju.

“To je Vučića ostavilo manje-više slobodnim da još više proširuje kontrolu nad medijima“, koje Raša Nedeljkov, direktor “Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost” u Beogradu, opisuje kao “kostur čitavog svog sistema“.

Medijski totalitarizam

“Na neki način, tvrdi on, prostor koji je sada dostupan u Srbiji za opozicione medije je manji nego što je bio za vrijeme Slobodana Miloševića, jer mu “nije baš bilo stalo da preuzme punu kontrolu, te je ostavio nekoliko lokalnih medija slobodnim“.

Vučić trenutno uči na Miloševićevim greškama“, rekao je Nedeljkov, dodajući da srbijanski predsjednik i njegovi saveznici “ne tolerišu drugačije medijske poglede“.

Vezane vijesti

“Turci odavno nisu naši neprijatelji”

U još jednom samo njemu svojstvenom govoru, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i danas je bio “slikovit” u opisivanju…

“Nemojte da lažete koliko je ljudi vakcinisano u Srbiji”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentarisao je za lokalne medije odluku o deportaciji iz Australije najboljeg tenisera svijeta, Novaka…

Crna Gora nastavlja protjerivati ruske diplomate

Crnogorska vlada odlučila je da protjera još jednog ruskog diplomatu, a on je dobio vrijeme do kada mora…
Total
12
Share