Za Srbiju nije problem genocid u Srebrenici, nego novac koji bi se plaćao zbog toga

Boris Tadić @Twitter

Jako zanimljiva tematika razvijala se tokom posljednje emisije “Utisan nedelje” na srbijanskoj “Nova S” televiziji gdje su gosti u studiju u jednom trenutku raspravljali o tome “da li se ili nije dogodio genocid u Srebrenici”.

Po prvi put smo javno u medijima mogli čuti skoro pa javni stav države Srbije o srebreničkom genocidu, odnosno o tome zašto Srbija ne želi ni po kom osnovu da prizna da se nešto takvo desilo u susjednoj državi.

“Da nisam predsjednik…”

Bivši predsjednik Srbije, da li namjerno ili sasvim slučajno, kazao je pravu istinu o tome, te bi se vrlo lako moglo zaključiti da sam genocid u Srebrenici za ovu državu nije sporan, ali ga ista ne priznaje jer bi morala plaćati reparaciju (odštetu) svim žrtvama.

Ne mogu da kažem da je Srebrenica genocid, jer bih kao predsjednik doveo do toga da plaćamo reparaciju Bosni i Hercegovini! Da nisam bio predsjednik Republike, mogao bih drugačije da se ponašam“, kazao je Boris Tadić, nekadašnji predsjednik Srbije u periodu od 2004. do 2012. godine.

Odšteta mjerena u milijardama

“Da sam priznao genocid u Srebrenici, Srbija bi platila milijarde odštete Bosni i Hercegovini“, dodao je Tadić, na što mu je Boško Obradović, predsjednik političke stranke “Srpskog sabora Dveri“, odgovorio sa “Hvala Bogu što Boris Tadić nije predsjednik Srbije“.

Video: Twitter

Vezane vijesti

“Srbiji ne treba Evropska unija ako će liječiti hrvatske komplekse”

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarisao je danas izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u vezi sa evropskim…

Slovenija šalje Ukrajini 28 modernizovanih tenkova “T-55”

Slovenija će poslati 28 tenkova “M-55 S” u Ukrajinu kako bi se suprotstavili ruskoj agresiji, prenosi portal “24ur”.…

“Za brzi pristup u Evropsku uniju mora se zaratiti sa Rusijom”

Zanimljiv komentar na jučerašnji EU kandidatski status, kojeg su dobile Ukrajina i Moldavija, dao je srbijanski ministar unutrašnjih…
Total
0
Share