Slučajevi 307143
Oporavljeni 177196
Umrli 13684

Za više od 1.000 Bosanaca određen karantin

Karantin / Izolacija @freepik.com

U svim državama jugositoka Evrope u znatnom porastu je broj zaraženih virusom korona, odnosno novim sojem “Omikron”, izuzetno zaraznim i veoma lako prenosivim.

Sve države regije bilježe rekorde na dnevnoj bazi, pa je tako jučer u Sloveniji zabilježeno 6.855 novih zaraza virusom korona, samo nešto malo manje od rekordnih 7.420 slučajeva dan ranije.

Vlasti ove države epidemiološko stanje ocjenjuju i dalje vrlo ozbiljnim, posebno jer je virus ponovo ušao u bolnice, zbog čega bi neke od njih mogle ostati bez potrebnog medicinskog osoblja koje bi se brinulo o najtežim pacijentima.

Na “povratku” kući

Vjerovatno iz tog razloga, zdravstveni inspektori u Sloveniji su tokom posljednje sedmice decembra i prve sedmice januara izrekli novčane kazne od skoro 70 hiljada eura zbog nepoštivanja PCT (prebolio – cijepljen/vakcinisan – testiran) uslova.

Upravo su na granici prilikom ulaska u Sloveniju policajci uručili ukupno 1.885 naloga o kućnom karantinu, od čega ih se najviše odnosilo na građane pristigle iz Bosne i Hercegovine, njih 1.059, zatim Kosova (349), te Hrvatske (213).

Vezane vijesti

“Javno neslaganje s Dodikom donijelo bi katastrofalne posljedice za naš narod”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, često je znao govoriti da ne voli televizijska pojavljivanja, te da to rijetko čini,…

“Milanović je briljantan posljednjih dana”

Upitan da prokomentariše posljednje istupe predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, hrvatski premijer Andrej Plenković bio je vrlo direktan. Ono…

Stvarno stanje današnje Srbije prikazano u jednoj fotografiji

U svjetlu najnovijih dešavanja u Srbiji, vezano uz mural ratnog zločinca Ratka Mladića kojeg “čuva” srbijanska policija u…
Total
0
Share