Zoran Milanović u izabranom “društvu” Orbana, Tuđmana i Dodika

Zoran Milanović @YouTube

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović već duži vremenski period privlači pažnju medija, kako u Hrvatskoj, ali još više u regonu, pogotovo u susjednoj Bosni i Hercegovini (BiH).

Pojedini politički analitičari Milanovićevo konstantno pojavljivanje u medijima na način da “proziva” pojedine osobe ili “omalovažava” pojedine historijske događaje, upoređuju upravo s onim što Milorad Dodik već godinama radi u BiH.

Osim konstantnog sukoba sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, nedavnim sa ministrom Mariom Banožićem, hrvatski predsjednik se proteklih sedmica dotakao i teme genocida, ali kada je u sve “ubacio” i svoje viđenje priče o nesretno nastradaloj srpskoj porodici Zec s početka rata u Hrvatskoj 1991. godine, reagovala je tamošnja javnost, političari, te pogotovo organizacije civilnog društva i nevladina udruženja.

Njih ukupno 18 uputilo je danas Zoranu Milanoviću otvoreno pismo s porukom da je “prevršio svaku mjeru“.

Društvo “po mjeri”

Posebno indikativna bila je rečenica u kojoj je nekadašnji “ljevičar”, predsjednik SDP-a i Vlade Hrvatske “stao na stranu protagonista najmračnijih događaja u našoj historiji i najružnijih djela sadašnjosti“.

“Stali ste na stranu Orbana, Tuđmana, Merčepa, Dodika, Mlaće i Mladića“, poručili su Milanoviću u otvorenom pismu čiji kompletan sadržaj možete pročitati na OVOM linku.

Vezane vijesti

“Nakon Tuđmana nemamo većeg državnika od Zorana Milanovića”

Gostujući u današnjoj emisiji “Nedjeljom u 2” na “HRT”-u, penzionisani general Hrvatske vojske (HV) Ljubo Ćesić Rojs kazao…

Vulin: “Od Šiptara ne očekujem ništa, oni se ionako ništa ne pitaju”

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u izjavi za medije u Srbiji komentarisao je stanje na Kosovu činjenicom…

“Njemačkoj smeta Republika Srpska, jer žele građansku BiH”

Vladislav Jovanović, nekadašnji ministar vanjskih poslova “krnje” Jugoslavije, iz perioda tokom ratova iz 90-ih na području bivše države,…
Total
1
Share