Zoran Milanović u izabranom “društvu” Orbana, Tuđmana i Dodika

Zoran Milanović @YouTube

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović već duži vremenski period privlači pažnju medija, kako u Hrvatskoj, ali još više u regonu, pogotovo u susjednoj Bosni i Hercegovini (BiH).

Pojedini politički analitičari Milanovićevo konstantno pojavljivanje u medijima na način da “proziva” pojedine osobe ili “omalovažava” pojedine historijske događaje, upoređuju upravo s onim što Milorad Dodik već godinama radi u BiH.

Osim konstantnog sukoba sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, nedavnim sa ministrom Mariom Banožićem, hrvatski predsjednik se proteklih sedmica dotakao i teme genocida, ali kada je u sve “ubacio” i svoje viđenje priče o nesretno nastradaloj srpskoj porodici Zec s početka rata u Hrvatskoj 1991. godine, reagovala je tamošnja javnost, političari, te pogotovo organizacije civilnog društva i nevladina udruženja.

Njih ukupno 18 uputilo je danas Zoranu Milanoviću otvoreno pismo s porukom da je “prevršio svaku mjeru“.

Društvo “po mjeri”

Posebno indikativna bila je rečenica u kojoj je nekadašnji “ljevičar”, predsjednik SDP-a i Vlade Hrvatske “stao na stranu protagonista najmračnijih događaja u našoj historiji i najružnijih djela sadašnjosti“.

“Stali ste na stranu Orbana, Tuđmana, Merčepa, Dodika, Mlaće i Mladića“, poručili su Milanoviću u otvorenom pismu čiji kompletan sadržaj možete pročitati na OVOM linku.

Vezane vijesti

Zaharova upozorila Makedonce: “Pravite grešku pomažući zločincima u Kijevu”

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Republike Sjeverne Makedonije potvrdilo je 29. jula da je zemlja donirala Ukrajini tenkove…

Srbija optužila Ukrajinu i “državu članicu EU” za prijetnje bombom u njenim avionima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je u nedjelju uveče Ukrajinu i jednu državu članicu Evropske unije (EU) da…

Čim je vidio da je BiH kupila četiri, Vučić odmah naručio 30 helikoptera

Nakon što su u Bosnu i Hercegovinu 4. decembra ove godine pristigla četiri helikoptera za Oružane snage (OS)…
Total
1
Share