Zoran Milanović u izabranom “društvu” Orbana, Tuđmana i Dodika

Zoran Milanović @YouTube

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović već duži vremenski period privlači pažnju medija, kako u Hrvatskoj, ali još više u regonu, pogotovo u susjednoj Bosni i Hercegovini (BiH).

Pojedini politički analitičari Milanovićevo konstantno pojavljivanje u medijima na način da “proziva” pojedine osobe ili “omalovažava” pojedine historijske događaje, upoređuju upravo s onim što Milorad Dodik već godinama radi u BiH.

Osim konstantnog sukoba sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, nedavnim sa ministrom Mariom Banožićem, hrvatski predsjednik se proteklih sedmica dotakao i teme genocida, ali kada je u sve “ubacio” i svoje viđenje priče o nesretno nastradaloj srpskoj porodici Zec s početka rata u Hrvatskoj 1991. godine, reagovala je tamošnja javnost, političari, te pogotovo organizacije civilnog društva i nevladina udruženja.

Njih ukupno 18 uputilo je danas Zoranu Milanoviću otvoreno pismo s porukom da je “prevršio svaku mjeru“.

Društvo “po mjeri”

Posebno indikativna bila je rečenica u kojoj je nekadašnji “ljevičar”, predsjednik SDP-a i Vlade Hrvatske “stao na stranu protagonista najmračnijih događaja u našoj historiji i najružnijih djela sadašnjosti“.

“Stali ste na stranu Orbana, Tuđmana, Merčepa, Dodika, Mlaće i Mladića“, poručili su Milanoviću u otvorenom pismu čiji kompletan sadržaj možete pročitati na OVOM linku.

Vezane vijesti

Vučić: “Ukrajina se brani i želim Ukrajini i ukrajinskom narodu sve najbolje”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na izrečene prijetnje ukrajinskog poslanika tokom današnje posjete beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”…

Viktora Orbana od utapanja u čamcu spasio hrvatski novinar

Mađarski premijer Viktor Orban, koji se nalazi na odmoru na hrvatskoj obali, bio je na korak od utapanja…

Evo kako je Zoran Milanović predvidio vlastito ponašanje

Imajući u vidu njegove javne medijske istupe, još od dana kada je postao predsjednik Hrvatske nakon izbora u…
Total
1
Share