Zoran Milanović u izabranom “društvu” Orbana, Tuđmana i Dodika

Zoran Milanović @YouTube

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović već duži vremenski period privlači pažnju medija, kako u Hrvatskoj, ali još više u regonu, pogotovo u susjednoj Bosni i Hercegovini (BiH).

Pojedini politički analitičari Milanovićevo konstantno pojavljivanje u medijima na način da “proziva” pojedine osobe ili “omalovažava” pojedine historijske događaje, upoređuju upravo s onim što Milorad Dodik već godinama radi u BiH.

Osim konstantnog sukoba sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, nedavnim sa ministrom Mariom Banožićem, hrvatski predsjednik se proteklih sedmica dotakao i teme genocida, ali kada je u sve “ubacio” i svoje viđenje priče o nesretno nastradaloj srpskoj porodici Zec s početka rata u Hrvatskoj 1991. godine, reagovala je tamošnja javnost, političari, te pogotovo organizacije civilnog društva i nevladina udruženja.

Njih ukupno 18 uputilo je danas Zoranu Milanoviću otvoreno pismo s porukom da je “prevršio svaku mjeru“.

Društvo “po mjeri”

Posebno indikativna bila je rečenica u kojoj je nekadašnji “ljevičar”, predsjednik SDP-a i Vlade Hrvatske “stao na stranu protagonista najmračnijih događaja u našoj historiji i najružnijih djela sadašnjosti“.

“Stali ste na stranu Orbana, Tuđmana, Merčepa, Dodika, Mlaće i Mladića“, poručili su Milanoviću u otvorenom pismu čiji kompletan sadržaj možete pročitati na OVOM linku.

Vezane vijesti

Otac ubio sina zbog međe

U podujevskom selu Peran, na Kosovu, jučer se dogodilo teško ubistvo, kojom prilikom je utvrđeno da je otac…

Policajci spasili pet osoba od utapanja u jezeru

Nakon što je u kasnim satima 19. augusta vlasnik jedrilice, na kojoj su bile još četiri osobe, zbog…

“Kosovo ne smije postati Bosna, moramo neutralisati rusko-srpsku agresiju”

U svom godišnjem govoru pred parlamentom, predsjednica Kosova Vjosa Osmani je osudila etničke podjele, navodeći da neće dozvoliti…
Total
0
Share