Skoro 2.000 doktora suspendovano zbog odbijanja vakcinacije

Doktor @unsplash.com

Gotovo 2.000 doktora i stomatologa u Italiji suspendovano je u petak s posla zbog odbijanja vakcinacije protiv COVID-19, objavilo je jučer nacionalno profesionalno udruženje FNOMCeO.

Do sada 1.913 doktora i stomatologa nije unijelo dokaze o vakcinaciji u nacionalni registar, saopštilo je udruženje “FNOMCeO”. U novembru je iz istog razloga suspendovano 1.656 doktora i stomatologa.

Prema zakonu koji je stupio na snagu u aprilu, medicinsko osoblje u Italiji mora biti vakcinisano protiv COVID-19.

Mnogo ljudi “nedostaje”

Podaci Udruženja pokazuju da više od 33.500 doktora u Italiji nije u potpunosti vakcinisano. Među njima su oni koji su prošli ovu bolest i čekaju na vakcinaciju, oni koji su vakcinisani u inostranstvu, kao i oni koji se ne mogu vakcinisati iz zdravstvenih razloga.

Oko 6.000 medicinskih sestara, medicinskih radnika i drugih njegovatelja također je suspendovano zbog nevakcinisanja. Sličan broj zaposlenih nije prisutan na poslu zbog infekcije virusom korona ili zato što su u karantinu.

Vezane vijesti

Dodikov obračun sa opozicijom: “Njihova jedina politika sam ja”

Govoreći danas na posebnoj sjednici Narodne skupštine entiteta Republiks Srpska (RS), predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH iz…

Zbog Dodikovih sankcija: BiH prijeti gubitak značajnog iznosa pomoći EU

Bosni i Hercegovini prijeti gubitak većeg dijela pomoći EU ako ne preduzme mjere u vezi sa aktuelnom političkom…

Ruski vojnici zarobljeni u skladištu municije koje se zapalilo

Nekoliko ruskih vojnika i vojnika iz samoproglašene “Luganske Narodne Republike” (LNR) uhvaćeno je u napadu Ukrajinaca koji su…
Total
1
Share