Skoro 2.000 doktora suspendovano zbog odbijanja vakcinacije

Doktor @unsplash.com

Gotovo 2.000 doktora i stomatologa u Italiji suspendovano je u petak s posla zbog odbijanja vakcinacije protiv COVID-19, objavilo je jučer nacionalno profesionalno udruženje FNOMCeO.

Do sada 1.913 doktora i stomatologa nije unijelo dokaze o vakcinaciji u nacionalni registar, saopštilo je udruženje “FNOMCeO”. U novembru je iz istog razloga suspendovano 1.656 doktora i stomatologa.

Prema zakonu koji je stupio na snagu u aprilu, medicinsko osoblje u Italiji mora biti vakcinisano protiv COVID-19.

Mnogo ljudi “nedostaje”

Podaci Udruženja pokazuju da više od 33.500 doktora u Italiji nije u potpunosti vakcinisano. Među njima su oni koji su prošli ovu bolest i čekaju na vakcinaciju, oni koji su vakcinisani u inostranstvu, kao i oni koji se ne mogu vakcinisati iz zdravstvenih razloga.

Oko 6.000 medicinskih sestara, medicinskih radnika i drugih njegovatelja također je suspendovano zbog nevakcinisanja. Sličan broj zaposlenih nije prisutan na poslu zbog infekcije virusom korona ili zato što su u karantinu.

Vezane vijesti

Zbog Dodikovih sankcija: BiH prijeti gubitak značajnog iznosa pomoći EU

Bosni i Hercegovini prijeti gubitak većeg dijela pomoći EU ako ne preduzme mjere u vezi sa aktuelnom političkom…

Lukašenko pozvao Evropu da se ujedini sa Rusijom: “Nisu svi u EU idioti”

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je Evropu da se odrekne zavisnosti od SAD, da se ujedini sa Rusijom…

Pogledajte gustinu naseljenosti Bosne i Hercegovine, država je poluprazna!

Jedan od istraživača “Instituta za sigurnost i globalna pitanja” (ISGA) Univerziteta u holandskom Leidenu već godinama na društvenim…
Total
1
Share