Aleksandar Macan podigao uzbunu policije u Španiji

Aleksander Macan @cronicaglobal.elespanol.com

Policija u Španiji upozorava na navodno nelegalno prisustvo u zemlji strane osobe optužene za dvostruko ubistvo u Bosni i Hercegovini (BiH).

Agenti španske policije na teritoriji čitave države su u pripravnosti kako bi locirali i uhapsili Aleksandra Macana, bosanskohercegovačkog državljanina za kojeg se vjeruje da se može dovesti u vezu sa ubistvom dvojice policajaca u BiH, te sa lokalnom mafijom, piše španska “Cronica“.

Španski mediji također navode da je Macan također zet odbjeglog ratnog zločinca Milomira Savčića, optuženog za genocid u Srebrenici.

Upozorenje svim policajcima

Policijske snage, ali i mnogobrojni organi državne sigurnosti Španije imaju naznake da se Macan možda krije na jugu Španije, odnosno negdje u Pirinejima.

Španska “Cronica” iz svojih izvora iz nacionalnih sigurnosnih snaga navodi da su službenim, ali i nezvaničnim kanalima poslate poruke upozorenja policijskim patrolama širom Španije u vezi sa ovim slučajem.

Ubistvo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Za Aleksandra Macana se također navodi i da bi mogao koristiti lažna identifikacijska dokumenta, te su dodatno zatražene krajnje mjere sigurnosti zbog njegovog kriminalnog dosijea.

Podsjetimo, Aleksandar Macan prvoosumnjičeni je u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića iz 2018. godine, ali je trenutno u bijegu. Policija je početkom novembra u Istočnom Sarajevu uhapsila njegove pomagače, te je pretresala lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba.

Vezane vijesti

Ginekolog biološki otac 21 djeteta, “neplodnost” liječio vlastitim “donacijama”

Jedan je ginekolog koristio sopstvenu spe*mu u najmanje 21 slučaju u kojima je nudio tretmane neplodnosti pacijentima koji…

“Doslovno je letio”: Vozač se autmobilom zabio u prvi sprat kuće

Neobična saobraćajna nesreća dogodila se u nedjelju uveče u njemačkom gradu Schwabachu. Naime, vozač koji je, kako se…

Zapad je u stanju “ratne opijenosti” u Ukrajini

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov govorio je o “histeriji” Zapada oko Ukrajine, navodeći da je Moskva spremna…
Total
1
Share