Aleksandar Macan podigao uzbunu policije u Španiji

Aleksander Macan @cronicaglobal.elespanol.com

Policija u Španiji upozorava na navodno nelegalno prisustvo u zemlji strane osobe optužene za dvostruko ubistvo u Bosni i Hercegovini (BiH).

Agenti španske policije na teritoriji čitave države su u pripravnosti kako bi locirali i uhapsili Aleksandra Macana, bosanskohercegovačkog državljanina za kojeg se vjeruje da se može dovesti u vezu sa ubistvom dvojice policajaca u BiH, te sa lokalnom mafijom, piše španska “Cronica“.

Španski mediji također navode da je Macan također zet odbjeglog ratnog zločinca Milomira Savčića, optuženog za genocid u Srebrenici.

Upozorenje svim policajcima

Policijske snage, ali i mnogobrojni organi državne sigurnosti Španije imaju naznake da se Macan možda krije na jugu Španije, odnosno negdje u Pirinejima.

Španska “Cronica” iz svojih izvora iz nacionalnih sigurnosnih snaga navodi da su službenim, ali i nezvaničnim kanalima poslate poruke upozorenja policijskim patrolama širom Španije u vezi sa ovim slučajem.

Ubistvo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Za Aleksandra Macana se također navodi i da bi mogao koristiti lažna identifikacijska dokumenta, te su dodatno zatražene krajnje mjere sigurnosti zbog njegovog kriminalnog dosijea.

Podsjetimo, Aleksandar Macan prvoosumnjičeni je u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića iz 2018. godine, ali je trenutno u bijegu. Policija je početkom novembra u Istočnom Sarajevu uhapsila njegove pomagače, te je pretresala lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba.

Vezane vijesti

Ukrajinska vojska kod Harkova zarobila šest najnovijih ruskih tenkova

Ruska raketna artiljerijska borbena vozila “Grad”, koja su jučer granatirala Harkov, dijelom su uništena u akciji ukrajinskih vojnika…

Bez ispaljenog metka: Civili i policajci zaustavili kolonu ruskih tenkova

U gradu Koriukovka, koji je udaljen oko 15 kilometara od granice sa Rusijom, a nalazi se u oblasti…

Oružane snage Ukrajine značajno su potisnule Ruse u regiji Harkov

Britanski obavještajci danas su otkrili novu kartu borbi na ukrajinsko-ruskom ratištu. Sudeći prema novim podacima, Oružane snage Ukrajine…
Total
1
Share