Aleksandar Macan podigao uzbunu policije u Španiji

Aleksander Macan @cronicaglobal.elespanol.com

Policija u Španiji upozorava na navodno nelegalno prisustvo u zemlji strane osobe optužene za dvostruko ubistvo u Bosni i Hercegovini (BiH).

Agenti španske policije na teritoriji čitave države su u pripravnosti kako bi locirali i uhapsili Aleksandra Macana, bosanskohercegovačkog državljanina za kojeg se vjeruje da se može dovesti u vezu sa ubistvom dvojice policajaca u BiH, te sa lokalnom mafijom, piše španska “Cronica“.

Španski mediji također navode da je Macan također zet odbjeglog ratnog zločinca Milomira Savčića, optuženog za genocid u Srebrenici.

Upozorenje svim policajcima

Policijske snage, ali i mnogobrojni organi državne sigurnosti Španije imaju naznake da se Macan možda krije na jugu Španije, odnosno negdje u Pirinejima.

Španska “Cronica” iz svojih izvora iz nacionalnih sigurnosnih snaga navodi da su službenim, ali i nezvaničnim kanalima poslate poruke upozorenja policijskim patrolama širom Španije u vezi sa ovim slučajem.

Ubistvo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Za Aleksandra Macana se također navodi i da bi mogao koristiti lažna identifikacijska dokumenta, te su dodatno zatražene krajnje mjere sigurnosti zbog njegovog kriminalnog dosijea.

Podsjetimo, Aleksandar Macan prvoosumnjičeni je u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića iz 2018. godine, ali je trenutno u bijegu. Policija je početkom novembra u Istočnom Sarajevu uhapsila njegove pomagače, te je pretresala lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba.

Vezane vijesti

Ukrajinci pokazali italijanska oklopna vozila “IVECO” u akciji

Ukrajinskim oružanim snagama na frontu danas pomažu stotine različitih oklopnih vozila, koje su Ukrajini donirale razne zemlje saveznice.…

Nevjerovatno čudan napad četiri ukrajinska helikoptera

Zanimljiv video objavili su danas ukrajinski mediji, a na njemu se vidi napad čak četiri helikoptera Oružanih snaga…

Rusija krije podatke o svojim poginulim i zarobljenim vojnicima u Ukrajini

Rusko Ministarstvo odbrane nije izvijestilo tamošnju javnost o svojim žrtvama u vojnom sukobu u Ukrajini, navodi se u…
Total
1
Share