Aleksandar Macan podigao uzbunu policije u Španiji

Aleksander Macan @cronicaglobal.elespanol.com

Policija u Španiji upozorava na navodno nelegalno prisustvo u zemlji strane osobe optužene za dvostruko ubistvo u Bosni i Hercegovini (BiH).

Agenti španske policije na teritoriji čitave države su u pripravnosti kako bi locirali i uhapsili Aleksandra Macana, bosanskohercegovačkog državljanina za kojeg se vjeruje da se može dovesti u vezu sa ubistvom dvojice policajaca u BiH, te sa lokalnom mafijom, piše španska “Cronica“.

Španski mediji također navode da je Macan također zet odbjeglog ratnog zločinca Milomira Savčića, optuženog za genocid u Srebrenici.

Upozorenje svim policajcima

Policijske snage, ali i mnogobrojni organi državne sigurnosti Španije imaju naznake da se Macan možda krije na jugu Španije, odnosno negdje u Pirinejima.

Španska “Cronica” iz svojih izvora iz nacionalnih sigurnosnih snaga navodi da su službenim, ali i nezvaničnim kanalima poslate poruke upozorenja policijskim patrolama širom Španije u vezi sa ovim slučajem.

Ubistvo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Za Aleksandra Macana se također navodi i da bi mogao koristiti lažna identifikacijska dokumenta, te su dodatno zatražene krajnje mjere sigurnosti zbog njegovog kriminalnog dosijea.

Podsjetimo, Aleksandar Macan prvoosumnjičeni je u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića iz 2018. godine, ali je trenutno u bijegu. Policija je početkom novembra u Istočnom Sarajevu uhapsila njegove pomagače, te je pretresala lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba.

Vezane vijesti

“Wagner” zauzeo fabriku u Bahmutu koju je nedavno posjetio Zelenski

Dijelovi privatne ruske plaćeničke grupe “Wagner” danas su probili odbranu Oružanih snaga Ukrajine i preuzeli kontrolu nad fabrikom…

Bijela kuća: Prekid vatre u Ukrajini za sada je neprihvatljiv

Sjedinjene Američke Države (SAD) smatraju za sada neprihvatljivim potencijalne pozive na primirje u Ukrajini nakon predstojećeg sastanka ruskog…

Azerbejdžanci koriste dronove “Bayraktar” potpuno drugačije od Ukrajinaca

Video koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje nove napade poznatih turskih dronova “Bayraktar TB2”, ovoga puta azerbejdžanskih…
Total
0
Share