Amerika šokirana: 18-godišnjakinja bacila novorođenče u kontejner

Majka baca bebu u kontejner @YouTube

Građani Sjedinjenih Američkih Država (SAD) su šokirani nedavnim činom jedne mlade majke, kada je u javnost puštena snimka na kojoj se vidi 18-godišnjakinja kako baca svoju novorođenu bebu u kontejner.

Na snimku se jasno vidi kako bijeli automobil prilazi uz kontejner za smeće, iz kojeg zatim izlazi mlada djevojka. Sa zadnjeg sjedišta automobila uzima crnu plastičnu vrećicu i baca je u kontejner. Nakon toga se vraća u automobil i odlazi. Sve se dogodilo u nekoliko sekundi.

Brza identifikacija

Zahvaljujući paru beskućnika, mališan je nekim čudom preživio. Naime, tokom večeri njih dvoje su preturali po kontejneru tražeći plastične (povratne) boce. U početku su pomislili da čudni zvukovi, koje su čuli iz plastične vrećice, možda dolaze od povrijeđenog mačića. Kada su zatekli dječaka umotanog u nekoliko peškira, odmah su pozvali policiju.

Službenici Policijske uprave Hobbs, u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, su sa snimaka sigurnosne kamere, koja je bila postavljena u dvorištu, identifikovali automobil mlade žene.

Nije znala da je trudna

Alexis Avila, nakon što je uhapšena, izjavila je da nije imala pojma da je trudna. Za to je saznala tek kada je otišla kod svog doktora zbog “jakih bolova u stomaku”. Dijete je neočekivano rođeno sljedećeg dana u kupatilu njenih roditelja.

Prema navodima policije, otac djeteta je “prerezao pupčanu vrpcu, umotao sina u peškir, a zatim ga stavio u plastičnu kesu”. Majka djeteta, Alexis Avila, suočava se sa optužbom za pokušaj ubistva iz nehata, te zlostavljanjem djeteta.

! Upozoravamo da je priloženi snimak uznemirujući !

Video: YouTube

Vezane vijesti

Čitava kolona ruskih oklopnih vozila uništena u borbama kod Kijeva

Teške borbe vođene su u nedjelju ujutro u blizini ukrajinske prijestonice Kijeva. Ruske trupe ušle su u grad…

“Bijeg od sigurne smrti”: Rusi se povlače iz Melitopolja

Ruska vojska počela je brzo da povlači vojnu opremu iz okupiranog grada Melitopolja u Zaporoškoj oblasti, prema Berdjansku,…

U Rusiji (konačno) zabrinuti šutnjom o broju žrtva rata u Ukrajini

Zamjenik Moskovske gradske skupštine Sergej Mitrohin zabrinut je zbog broja žrtava rata u Ukrajini, koji Rusija i dalje…
Total
1
Share