Austrija šalje turiste nazad odmah nakon slijetanja aviona

Putnički avion @unsplash.com

Zimski odmor u Austriji je apsolutni vrhunac za mnoge u Evropi. Planine, snijeg i ski kolibe neprestano privlače turiste u ovaj dio Evrope. Čak i usred pandemije, neki ne žele provesti svoj odmor bez ove vrste zabave. Međutim, putnici iz Engleske doživjeli su neugodno iznenađenje kada su stigli u pokrajinu Tirol.

U Innsbrucku je u nedjelju sletjelo 13 aviona iz Ujedinjenog Kraljevstva. Za 110 britanskih putnika, međutim, putovanje je već bilo završeno letom. U sali za dolaske na aerodromu nisu mogli pokazati uvjerenje da su vakcinisani “buster” dozom ili negativan PCR test. Oko 70 turista direktno je ukrcano u avion za Veliku Britaniju, dok za njih 40 više nije bilo mjesta.

“Oni su također odbijeni na granici i privremeno smješteni u hotel po nalogu austrijske pokrajine Tirol”, saopštila je pokrajinska policijska uprava. U ponedjeljak je počela istraga sa gradskim vijećem Innsbrucka, kao odgovornim zdravstvenim organom, a pretpostavlja se da su u pitanju pogrešne informacije o uslovima za ulazak u Austriju objavljene na odgovarajućim internet stranicama.

S obzirom da Velika Britanija od početka godine nije dio Evropske unije, turisti nisu imali priliku da odu u karantin u Tirol i testiraju se. Dok je ukupno 28 od 40 britanskih državljana, koji su bili smješteni u hotelu, moralo da napusti zemlju, konačno je za njih 12 bilo moguće da uđu u Tirol, pod uslovom da poštuju neophodne zdravstvene mjere.

Vezane vijesti

Bosna i Hercegovina bi mogla postati članica EU i brže nego što se očekuje

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnosnu politiku Josep Borrell izrazio je podršku utvrđivanju okvirnog roka za…

Rusija optužuje Ukrajince za pokušaj atentata na Vladimira Putina

Video koji se pojavio na ruskim društvenim mrežama prikazuje oblak dima iznad Kremlja, a ruske vlasti kažu da…

Ukrajinci ih sačekali da prođu, pa dignuli most u zrak: Rusi se odlučili predati

U Bariševki u Kijevskoj oblasti, nakon prolaska ruske vojske, dignut je u vazduh saobraćajni most, što je prikazano…
Total
0
Share