Austrija šalje turiste nazad odmah nakon slijetanja aviona

Putnički avion @unsplash.com

Zimski odmor u Austriji je apsolutni vrhunac za mnoge u Evropi. Planine, snijeg i ski kolibe neprestano privlače turiste u ovaj dio Evrope. Čak i usred pandemije, neki ne žele provesti svoj odmor bez ove vrste zabave. Međutim, putnici iz Engleske doživjeli su neugodno iznenađenje kada su stigli u pokrajinu Tirol.

U Innsbrucku je u nedjelju sletjelo 13 aviona iz Ujedinjenog Kraljevstva. Za 110 britanskih putnika, međutim, putovanje je već bilo završeno letom. U sali za dolaske na aerodromu nisu mogli pokazati uvjerenje da su vakcinisani “buster” dozom ili negativan PCR test. Oko 70 turista direktno je ukrcano u avion za Veliku Britaniju, dok za njih 40 više nije bilo mjesta.

“Oni su također odbijeni na granici i privremeno smješteni u hotel po nalogu austrijske pokrajine Tirol”, saopštila je pokrajinska policijska uprava. U ponedjeljak je počela istraga sa gradskim vijećem Innsbrucka, kao odgovornim zdravstvenim organom, a pretpostavlja se da su u pitanju pogrešne informacije o uslovima za ulazak u Austriju objavljene na odgovarajućim internet stranicama.

S obzirom da Velika Britanija od početka godine nije dio Evropske unije, turisti nisu imali priliku da odu u karantin u Tirol i testiraju se. Dok je ukupno 28 od 40 britanskih državljana, koji su bili smješteni u hotelu, moralo da napusti zemlju, konačno je za njih 12 bilo moguće da uđu u Tirol, pod uslovom da poštuju neophodne zdravstvene mjere.

Vezane vijesti

Biden svoju zamjenicu Kamalu Harris uporno naziva “predsjednicom”

U govoru koji je održao na Univerzitetu u Atlanti, američki predsjednik Joe Biden, ponavljajući grešku koju je napravio…

Ukrajinci tvrde da Severodonjeck nije “opkoljen”: “Pristup regiji Lugansk nije prekinut”

“Luganska regija nije odsječena! Autoput Lysichansk – Bahmut nije blokiran. Postoji pristup Lisičansku i Severodonjecku”, navodi se u…

Sjeverna Koreja na rubu “Covid-19” katastrofe

Sjeverna Koreja je na rubu katastrofe zbog virusa “Covid-19”, ako se ne preduzmu brze mjere za obezbjeđivanje vakcina…
Total
1
Share