Austrijska policija otkrila “gnijezdo droge”: Bosanski bračni par u bjekstvu

Zapljenjena droga @YouTube/ilustracija

Policija austrijskog mjesta Vorarlberg, na samoj granici sa Švicarskom, otkrila je masovnu trgovinu kokainom u koju je navodno bilo umiješano jedanaest osoba.

Kako se navodi, bračni par iz Bosne i Hercegovine “vukao je sve konce” i trenutno je u bjekstvu. Naime, 38-godišnji muškarac organizovao je trgovinu drogom iz Švicarske gdje je boravio ilegalno, a sve uz podršku svoje 31-godišnje supruge, koja živi u okrugu Bludenz u Austriji.

Put droge kroz više država

Dvoje od onih koji su navodno umješani u trgovinu drogom se nalaze u pritvoru, a jedna osoba je na slobodi, navode iz austrijske policije. Posebno se ističe hapšenje 47-godišnjaka, takođe iz Bosne i Hercegovine, koji je prilikom ulaska u Austriju kod sebe imao osam kilograma kokaina ulične vrijednosti 800.000 eura.

Kokain je nabavljen u Švicarskoj i Belgiji i odatle je prokrijumčaren u Austriju gdje je bio preprodavan. Osim tri osobe iz BiH, glavni osumnjičeni su i šest Austrijanaca starosti od 30 do 52 godine, Rumun (31) i Slovak (33).

Vezane vijesti

Ukrajinski “HIMARS” uništio voz sa ruskom vojnom opremom

Ukrajinska vojska uništila je rusku željezničku kompoziciju u okupiranom selu Brilevka u Hersonskoj oblasti, saopštilo je danas Odjeljenje…

Kako izgledaju ruski “radioaktivni rovovi” u Černobilu

Desetine ruskih vojnika navodno su pretrpjele “akutne simptome izloženosti radioaktivnom materijalu” nakon kopanja rovova u “Crvenoj šumi”, visoko…

Ljutita reakcija gradonačelnika Kijeva na Putinovu izjavu: “S*anje!”

Gradonačelnik Kijeva je posebno oštro reagovao kada mu je strani dopisnik danas kazao da Vladimir Putin tvrdi da…
Total
0
Share