Austriju “zatrpalo” preko 100 lavina u tri dana, 9 poginulih do sada

Upozorenje na lavinu @unsplash.com

Devet osoba je poginulo u posljednja tri dana u Austriji, uglavnom u regiji Tirol, gdje je zabilježeno više od 100 lavina.

Hitna pomoć je u petak uveče objavila da je preminulo pet osoba iz iste grupe, bez navođenja detalja. Policija je tada saopštila da se radi o četvorici četrdesetogodišnjih Šveđana koji su sa planinskim vodičem izašli sa staze u skijaškoj oblasti Ischgl, na granici sa Švicarskom.

Stravična smrt

Vodiča i četvoricu muškaraca zahvatila je lavina, odvukla ih 350 metara niže i potpuno zatrpala.

Jedan 60-godišnji muškarac i njegova 61-godišnja supruga, koji su skijali, poginuli su istog dana u Auffachu, navodi se u drugom saopštenju tirolske policije.

Obilne snježne padavine

Sljedećeg dana, 58-godišnji Austrijanac poginuo je u lavini u Schirmnu, nedaleko od Insbrucka. S njim su bile još četiri osobe koje su povrijeđene.

Još jedan 43-godišnji skijaš veteran preminuo je na krajnjem zapadu Vorarlberga na krajnjem zapadu Austrije. Njegovi prijatelji uspjeli su da ga lociraju i pozovu hitnu pomoć, ali doktor nije mogao da ga reanimira.

Austrijski spasioci su morali da intervenišu od petka do nedjelje zbog izuzetnog broja lavina, uzrokovanih obilnim snježnim padavinama.

Vezane vijesti

Paralelna realnost Rusije: “Ukrajinci” sa cvijećem u rukama uzvikuju “Spasiba”

Herson, grad na jugu Ukrajine, jedan je od prvih većih gradova koje je Rusija okupirala nakon invazije susjedne…

Prigožin u suzama: “Rusija je na ivici katastrofe”

“Ukoliko ministar odbrane Sergej Šojgu odmah ne obezbijedi potrebnu municiju za ‘Wagner’, obavijestiću vrhovnog komandanta Vladimira Putina o…

Orban shvata da Putin gubi rat i ne želi Mađarsku “na pogrešnoj strani historije”

Nedavno je mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó potvrdio na društvenim mrežama da njegovo ministarstvo vrši pripreme za…
Total
0
Share