Biden će optužiti Trumpa da je jedini krivac za pobunu na Kapitolu

Joe Biden @YouTube

Američki predsjednik Joe Biden će okriviti Donalda Trumpa za nerede na Kapitolu, tačno godinu dana nakon napada na sjedište američke demokratije.

Obraćajući se Kongresu, Biden će kazati da je njegov prethodnik odgovoran za “haos i pokolj”, prenio je “BBC” riječi glasnogovornice Bijele kuće Jen Psaki.

Istražitelji su do sada uhapsili 725 osumnjičenih za napad na Kapitol koji se dogodio 6. januara 2021. godine kada su Trumpove pristalice upale u zgradu dok se Kongres okupljao da potvrdi Bidenovu pobjedu na predsjedničkim izborima.

Najveća i najsloženija istraga

Ranije tog dana, Trump je pozvao demonstrante na skupu ispred Bijele kuće da marširaju “mirno” prema Kongresu, ali ih je također pozvao da se “bore” i “uzburkaju masu” zbog, kako je Trump tada kazao, “optužbi za masovnu izbornu prevaru“.

Američki državni tužilac Merrick Garland predstavio je ažuriranu istragu FBI-a uoči današnje godišnjice, nazvavši operaciju za provođenje zakona “jednom od najvećih i najsloženijih istraga u američkoj historiji“.

Vezane vijesti

Rusi pokušavaju minirati most u “Azovstalu”, jedinu odstupnicu za bijeg

U Mariupolju ruska vojska danas nastavlja da juriša na “Azovstal” gdje se nalaze posljednji ukrajinski vojnici, fokusirajući se…

Ukrajinka napisala kontakt podatke na tijelu svoje djevojčice u slučaju da pogine u ratu

Ukrajinski roditelji napisali su imena svojih mališana na tijelima svoje djece i podatke za kontakt u slučaju da…

Oružane snage Ukrajine uništile 488. motorizovani puk Ruske Federacije

Vojne snage Ukrajine u potpunosti su uništile rusku motorizovanu pukovniju iz regije Bryansk u Rusiji, objavio je danas…
Total
5
Share