Biden nazvao novinara “kučkinim sinom” zbog pitanja o inflaciji

Joe Biden @YouTube

Američki predsjednik Joe Biden oslovio je dopisnika “Fox Newsa” frazom “kučkin sin” nakon što ga je novinar pokušao pitati o inflaciji u SAD.

Incident se dogodio na sastanku šefa države sa njegovim ekonomskim savjetnicima u Bijeloj kući tokom kojeg Biden nije znao da mu mikrofon trenutno radi.

“Ma kakva inflacija”

Prije sastanka sa njegovim savjetnicima, novinari su Bidena pitali o situaciji oko Ukrajine. Predsjednik je u odgovoru zamjerio zašto ga pitaju o Rusiji i Ukrajini, a ne o snižavanju cijena u zemlji, o čemu je trebao razgovarati na sastanku sa savjetnicima. Tada je dopisnik “Fox Newsa” Peter Dawsey upitao američkog lidera: “Hoćete li odgovoriti na pitanja o inflaciji? Mislite li da je inflacija politička odgovornost na međuizborima koji bi se trebali održati kasnije ove godine?”

Nakon ovog pitanja počelo je tradicionalno uklanjanje medija iz sale za sastanke. “Vrijednije je. Kakva inflacija. Kakav glupi kučkin sin“, rekao je Biden sarkastično, vjerovatno misleći da mu je mikrofon isključen. Bijela kuća još nije komentarisala incident.

Uvijek nezgodna pitanja

Biden je kasnije lično pozvao novinara da objasni situaciju. Predsjednik je svoju primjedbu da njegova reakcija “nije bila lična stvar” opravdao ohrabrivanjem novinara da i dalje postavlja pitanja koja nisu pitanja njegovih kolega.

Dawsey je poznati novinar “Fox Newwsa, kanala popularnog među konzervativcima, koji predsjedniku i njegovoj sekretarici za štampu Jen Psaki često postavlja nezgodna pitanja. Inflacija u Sjedinjenim Američkim Državama je prošle godine dostigla rekordan nivo u posljednjih 40 godina.

Vezane vijesti

Putin vojsku šalje u sigurnu smrt, dok se on sam krije u bunkeru

“Gdje je Vladimir Putin?”, retorički je upitao ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov, prenosi “Ukrajinska pravda”. Načelnik odjeljenja snaga…

Objavljeni video snimci masovnog bijega ruske vojske iz Limana

Volonteri fondacije “Vrati se živ” objavili su video snimak iz grada Limana u Donjeckoj oblasti opkoljenog ukrajinskom vojskom,…

Ukrajina: Rusija nas nastavlja naoružavati, hvala im!

Ministarstvo odbrane Ukrajine zahvalilo je vojsci Ruske Federacije, koja nastavlja da naoružava ukrajinsku vojsku svojim posebnim “lend-lease” programom.…
Total
1
Share