Biden svoju zamjenicu Kamalu Harris uporno naziva “predsjednicom”

Joe Biden @YouTube

U govoru koji je održao na Univerzitetu u Atlanti, američki predsjednik Joe Biden, ponavljajući grešku koju je napravio najmanje tri puta ranije (posljednji put u decembru), ponovo se obratio potpredsjednici Kamali Harris oslovivši je sa “predsjednica”, dok je govorio za podijumom.

79-godišnji Biden, koji isprva nije primijetio svoj gaf, nije ispravio izrečeno niti nakon što je shvatio šta je uradio.

“Prošle sedmice, predsjednica Harris i ja svjedočili smo jednom od trenutaka ‘prije i poslije’ u američkoj historiji stojeći ispred američkog Kongresa”, rekao je Biden u svom govoru, misleći pri tome na napad na američki Capitol od 6. januara 2021. godine.

“Samo se šalim”

Prethodna Bidenova greška “predsjednica Kamala” dogodila se tokom njegovog govora na ceremoniji dodjele diploma na Državnom univerzitetu Južne Karoline prošlog mjeseca. Obraćajući se potpredsjednici Kamali Harris kao ‘predsjednici‘, američki predsjednik je rekao: “Samo se šalim, naravno da je predsjednica Harris ponosni diplomant s Howarda”.

Joe Biden (79), koji je 46. predsjednik SAD-a, poznat je kao najstarija osoba koja je obavljala dužnost predsjednika u historiji ove države.

Vezane vijesti

Čitava kolona ruskih oklopnih vozila uništena u borbama kod Kijeva

Teške borbe vođene su u nedjelju ujutro u blizini ukrajinske prijestonice Kijeva. Ruske trupe ušle su u grad…

Nedavno rođena Johnsonova kćerka teško se razboljela od COVID-19

Rođena u decembru 2021. godine, kćerka britanskog premijera Borisa Johnsona teško je podnijela virusa korona, ali se sada…

Otkriveno kako su Rusi saznali gdje se nalazi “Patriot” kod Kijeva

Rusija je prošle sedmice pokušala uništiti ukrajinski PVO sistem “Patriot” koji im je isporučio Zapad. Međutim, hipersonična raketa…
Total
0
Share