Biden svoju zamjenicu Kamalu Harris uporno naziva “predsjednicom”

Joe Biden @YouTube

U govoru koji je održao na Univerzitetu u Atlanti, američki predsjednik Joe Biden, ponavljajući grešku koju je napravio najmanje tri puta ranije (posljednji put u decembru), ponovo se obratio potpredsjednici Kamali Harris oslovivši je sa “predsjednica”, dok je govorio za podijumom.

79-godišnji Biden, koji isprva nije primijetio svoj gaf, nije ispravio izrečeno niti nakon što je shvatio šta je uradio.

“Prošle sedmice, predsjednica Harris i ja svjedočili smo jednom od trenutaka ‘prije i poslije’ u američkoj historiji stojeći ispred američkog Kongresa”, rekao je Biden u svom govoru, misleći pri tome na napad na američki Capitol od 6. januara 2021. godine.

“Samo se šalim”

Prethodna Bidenova greška “predsjednica Kamala” dogodila se tokom njegovog govora na ceremoniji dodjele diploma na Državnom univerzitetu Južne Karoline prošlog mjeseca. Obraćajući se potpredsjednici Kamali Harris kao ‘predsjednici‘, američki predsjednik je rekao: “Samo se šalim, naravno da je predsjednica Harris ponosni diplomant s Howarda”.

Joe Biden (79), koji je 46. predsjednik SAD-a, poznat je kao najstarija osoba koja je obavljala dužnost predsjednika u historiji ove države.

Vezane vijesti

U Rusiji djeluje tajni ukrajinski puk: “Ruska komanda je nervozna”

U Rusiji i na okupiranim teritorijama Ukrajine djeluje dobrovoljačka grupa ukrajinskih specijalnih snaga – tajni puk “Bratstva”, koji…

Rusija postavila ultimatum Litvaniji zbog blokade Kalinjingrada, prijeti se i “akcijom”

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je otpravnicu poslova Litvanije Virginia Umbrasene zbog zabrane Vilniusa za željeznički tranzit određenog…

Sada Ukrajinci “diktiraju pravila”: Ruski vojnici se predaju kod Limana

Ruska vojna grupacija na području Limana je opkoljena, jer su Oružane snage Ukrajine oslobodile pet sela u blizini…
Total
1
Share