Boris Johnson: “Invazija na Ukrajinu bi bila katastrofalna”

Boris Johnson @YouTube

Britanski premijer Boris Johnson upozorio je u ponedjeljak da bi ruska vojna invazija na Ukrajinu stvorila “katastrofalnu” situaciju, dok London šalje vojnu opremu u Kijev, a administracija Vladimira Putina osuđuje “pojačavanje” tenzija od strane NATO-a.

Napad na Ukrajinu bio bi katastrofalan, stvarajući bolnu, nasilnu i krvavu situaciju. Situacija je prilično zbunjujuća, ali ruski napad nije neizbježan“, kazao je Boris Johnson, prenosi “BBC“.

Oružje umjesto vojnika

Johnson je najavio da Velika Britanija šalje “odbrambenu” vojnu opremu u Ukrajinu, ali se prema Downing Streetu ne razmatra mogućnost slanja britanskih trupa u Ukrajinu.

Istovremeno, Sjedinjene Američke Države (SAD) su objavile planove za premještanje trupa iz zapadne u zemlje istočne Evrope.

Vezane vijesti

“Rusi se ne žele boriti, ali odbijaju povlačenje jer će biti streljani”

U južnoj ukrajinskoj regiji Nikolajev predloženo je stvaranje “zelenog koridora” za ruske vojnike koji ne žele da se…

Oružane snage Rusije trpe velike gubitke u borbama za Donbas

Potpuna okupacija oblasti Donjeck i Lugansk ostaje glavni zadatak Oružanih snaga Ruske Federacije, koje trpe velike gubitke tokom…

Nervozna Marija Zaharova zbog pitanja “CNN”-a, “napad je najbolja odbrana”

Novinar CNN-a direktno se suočio sa Marijom Zaharovom, glasnogovornicom ruskog ministarstva vanjskih poslova (MVP). Na pitanje o invaziji…
Total
1
Share