Boris Johnson: “Invazija na Ukrajinu bi bila katastrofalna”

Boris Johnson @YouTube

Britanski premijer Boris Johnson upozorio je u ponedjeljak da bi ruska vojna invazija na Ukrajinu stvorila “katastrofalnu” situaciju, dok London šalje vojnu opremu u Kijev, a administracija Vladimira Putina osuđuje “pojačavanje” tenzija od strane NATO-a.

Napad na Ukrajinu bio bi katastrofalan, stvarajući bolnu, nasilnu i krvavu situaciju. Situacija je prilično zbunjujuća, ali ruski napad nije neizbježan“, kazao je Boris Johnson, prenosi “BBC“.

Oružje umjesto vojnika

Johnson je najavio da Velika Britanija šalje “odbrambenu” vojnu opremu u Ukrajinu, ali se prema Downing Streetu ne razmatra mogućnost slanja britanskih trupa u Ukrajinu.

Istovremeno, Sjedinjene Američke Države (SAD) su objavile planove za premještanje trupa iz zapadne u zemlje istočne Evrope.

Vezane vijesti

Severodonjeck: Ukrajinci zarobljeni u zgradi opkoljenoj ruskim snagama

Bitka za zauzimanje istočnog ukrajinskog grada Severodonjecka jedna je od najtežih u ratu, a rusko napredovanje u grad…

Devet sati niko nije obratio pažnju na mrtvog čovjeka na trotoaru

Tragični slučaj nedostatka empatije i građanske hrabrosti potresa ovih dana Francusku. Kako prenosi novinar Michel Mompontet, njegov prijatelj…

Ptice masovno umiru na okupiranom Krimu?

Na okupiranom ukrajinskom poluostrvu Krim, u blizini luke Sevastopolj, došlo je do masovne iznenadne smrti morskih ptica zbog…
Total
1
Share