Čak 1.000 ukrajinskih dronova napašće teritoriju Rusije?

Dron “Forpost” @Twitter

Vjerovatna kontraofanziva ukrajinske vojske počet će 9. maja, navodi Oleg Ivannikov, rezervni potpukovnik Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine, prenose svjetski mediji.

“Ukrajinci će prije svega htjeti da djeluju ne u ratnoj zoni, već će željeti da izađu van nje, zadajući veliki udarac na teritoriji same Rusije“, rekao je Ivannikov.

Napad “na protivničkom terenu”

Svrha ovakvog koraka biće i namjera da se izvrši informativni napad, jer praznik ima posebno značenje za Ruse, što upravo ovaj dan čini odličnom prilikom za vojnu akciju.

“Biće to masivan napad dronovima. Ukrajinci su bukvalno širom svijeta kupili ili besplatno dobili ogroman broj takvih borbenih bespilotnih letjelica“, kazao je ukrajinski stručnjak.

Ivannikov napominje da će ukrajinske oružane snage vjerovatno pokrenuti vlastitu ofanzivu, šaljući oko hiljadu bespilotnih letjelica da gađaju ciljeve preko granice, na ruskoj teritoriji.

Vezane vijesti

Bugarski LNG-9 “Ratnik” uništava ruske tenkove

Protivtenkovski bacači raketa LNG-9 “Ratnik”, koje je poslala Bugarska, već su na ukrajinskom frontu i pomažu u uništavanju…

Poruka iz Ukrajine: “Da li ste htjeli Srebrenicu u 21. vijeku?”

Mikhailo Podoliak, savjetnik šefa kabineta predsjednika i član ukrajinskog pregovaračkog tima, prikazao je na Twitteru zločine ruskih snaga…

Zapadni mediji: Poljska je ušla u rat

Nevjerovatna militarizacija Poljske na kraju je završila učešćem te zemlje u ratu u Ukrajini, pišu zapadni mediji. Varšava…
Total
0
Share