Članovi Komunističke partije Kine pozvani da “naprave” najmanje troje djece

Komunistička partija Kine @YouTube

Cijena politike jednog djeteta, koju je najmnogoljudnija zemlja svijeta praktikovala više decenija, posljednjih godina se “vratila kao bumerang”, spustivši natalitet ispod granice demografske održivosti.

U Kini je članovima vladajuće Komunističke partije Kine (KPK) upućen poziv da “planiraju najmanje troje djece u porodici zbog ozbiljnog pada nataliteta u zemlji“, prenosi “Guardian” navode najtiražnijeg kineskog dnevnog lista.

“Nijedan član stranke ne bi trebao koristiti bilo kakav izgovor, bio on objektivne ili lične prirode, da se ne oženi ili ne rodi, niti da koristi bilo kakav izgovor da ima samo jedno ili dvoje djece“, navodi se u tekstu objavljenom na internetu.

Guardian” napominje se da je sam članak, u kojem se poziva na “rađanje više od troje djece” ubrzo uklonjen sa internet stranica novina, ali su snimci ekrana (op.a. screenshot) kružili internetom, a u lokalnim partijskim ćelijama vođene su rasprave o tome “kako članovi KPK treba da se odnose prema demografskoj politici u zemlji”.

Vezane vijesti

Rusi priznali da su branioce “Azovstala” gađali fosfornim bombama

Rusi su priznali da su granatirali fabriku “Azovstal” u Mariupolju zabranjenom fosfornom municijom. Snimak napada u Telegramu je…

Britanski general uputio neočekivani zahtjev Putinu

Britanski general Richard Barrens rekao je da je nacija bila spremna za rat u roku od četiri sata…

Eksplozijom uništeni radari koji su kaznili 24.000 vozača u jednom mjesecu

Dvije radarske kamere koje su snimale vozače koji krše ograničenje brzine u području grada Cadoneghe u italijanskoj pokrajini…
Total
0
Share