Članovi Komunističke partije Kine pozvani da “naprave” najmanje troje djece

Komunistička partija Kine @YouTube

Cijena politike jednog djeteta, koju je najmnogoljudnija zemlja svijeta praktikovala više decenija, posljednjih godina se “vratila kao bumerang”, spustivši natalitet ispod granice demografske održivosti.

U Kini je članovima vladajuće Komunističke partije Kine (KPK) upućen poziv da “planiraju najmanje troje djece u porodici zbog ozbiljnog pada nataliteta u zemlji“, prenosi “Guardian” navode najtiražnijeg kineskog dnevnog lista.

“Nijedan član stranke ne bi trebao koristiti bilo kakav izgovor, bio on objektivne ili lične prirode, da se ne oženi ili ne rodi, niti da koristi bilo kakav izgovor da ima samo jedno ili dvoje djece“, navodi se u tekstu objavljenom na internetu.

Guardian” napominje se da je sam članak, u kojem se poziva na “rađanje više od troje djece” ubrzo uklonjen sa internet stranica novina, ali su snimci ekrana (op.a. screenshot) kružili internetom, a u lokalnim partijskim ćelijama vođene su rasprave o tome “kako članovi KPK treba da se odnose prema demografskoj politici u zemlji”.

Vezane vijesti

Rusija krije podatke o svojim poginulim i zarobljenim vojnicima u Ukrajini

Rusko Ministarstvo odbrane nije izvijestilo tamošnju javnost o svojim žrtvama u vojnom sukobu u Ukrajini, navodi se u…

Oružane snage Ukrajine pješice oslobađaju oblast Hersona

Nedostatak potrebne opreme uopšte nije prepreka za oslobađanje rodnog kraja. Ukrajinski vojnici su spremni da krenu pješice da…

Rusija svaki dan ukrajinskog rata gubi 14 tenkova i 2 borbena aviona

Više od 21.600 ruskih vojnika je ubijeno, ranjeno ili zarobljeno od početka rata Vladimira Putina u Ukrajini, navodi…
Total
6
Share