CNN: Izraelska vojska podmetnula oružje u bolnicu u Gazi

Oružje pronađeno u ormaru u MRI centru u bolnici Al-Shifa u gradu Gaza @cnn.com

Izraelska vojska (IDF) podmetnula je oružje u bolnicu Al-Shifa u Gazi u pokušaju da dokaže da su bolnicu koristili militanti palestinske radikalne grupe Hamas kao vojni objekat, navodi poznati američki televizijski kanal “CNN”.

“Prema snimku, IDF je možda preraspodijelio oružje Al-Shifi prije posjete novinara“, navodi se u izvještaju “CNN“-a.

Šutnja sa izraelske strane

Snimak izraelskih odbrambenih snaga (IDF) od 15. novembra, koji prikazuje inspekciju Hamasovog oružja pronađenog u bolnici Al-Shifa, pokazuje manje oružja nego kasniji snimci koje su snimili međunarodni novinari, što ukazuje da je oružje možda tamo postavljeno prije dolaska novinara.

U izvještaju se navodi da je “CNNkontaktirao Izraelske odbrambene snage radi pojašnjenja o očiglednom neskladu u snimcima oružja, ali nije dobio odgovor.

Izraelske odbrambene snage su prije toga saopštile da su donirale više od 6.000 litara vode i više od 2,3 tone hrane bolnici Al-Shifa, koja se nalazi u pojasu Gaze. Prema posljednjim podacima, u bolnici Al-Shifa u Pojasu Gaze nalazi se 120 ranjenih i pet doktora.

Vezane vijesti

Ruska vojska se povlači iz Bjelorusije, “kraj svih Putinovih snova”

Rusko vojno osoblje, koje je obučavano u Bjelorusiji, vjerovatno će biti prebačeno u istočnu Ukrajinu kako bi popunilo…

Ruska vojska tvrdi da je blokirala Bahmut

“Ruske snage su efektivno blokirale Bahmut”, kazao je za tv kanal “Rusija-1” Jan Gagin, savjetnik šefa samoproglašene “Donjecke…

14-godišnja djevojčica zaustavila autobus prije nego što je udario u benzinsku pumpu

Nadzorna kamera snimila je trenutak kada je 14-godišnja učenica zaustavila svoj školski autobus prije nego što je udario…
Total
0
Share