Davala YouTube savjete o roditeljstvu, uhapšena zbog izgladnjivanja svoje djece

Sunčano vrijeme @pixabay.com

Žena koja je vodila YouTube kanal sa više od 2 miliona pretplatnika dajući savjete o podizanju djece uhapšena je pod sumnjom za teško zlostavljanje djece nakon što je utvrđeno da je dvoje njene djece neuhranjeno.

Ruby Franke, čiji je sada izbrisani YouTube kanal “8 Passengers” prikazivao život njene porodice, uhapšena je u srijedu u Utahu (SAD). Njen 12-godišnji sin je u srijedu ujutro izašao iz kuće kroz prozor, a zatim otrčao do komšinice da zatraži hranu i vodu, saopštila je policija, prenosi “Sky News“.

Komšija je primijetila da dječak ima ljepljivu traku na člancima i zglobovima i pozvala policiju.

Mnoštvo povreda i neuhranjenost

Dječak je prebačen u bolnicu, gdje je primljen “zbog dubokih povreda uzrokovanih vezicama, kao i zbog neuhranjenosti“, navodi se u dokumentu o hapšenju.

Frankeina 10-godišnja kćerka pronađena je u kući u sličnom stanju – povrijeđena i neuhranjena – i također je prebačena u bolnicu. Ostalo dvoje Frankeine djece također se našlo pod nadzorom službi za zaštitu djece.

Mediji navode da se YouTube kanal “8 Passengers” fokusirao na savjete o podizanju i disciplinovanju djece koja odrastaju u porodici. Franke i njen muž pripadnici su Mormonske crkve, te svoju djecu nisu slali u školu, opredijelivši se za oblik školovanja kod kuće.

Vezane vijesti

Ukrajinski piloti zasjenili “Top Gun” impresivnim manevrima

Ukrajinski piloti demonstrirali su letačke vještine baš kao u filmu “Top Gun” u video snimku koji je objavilo…

Ko pruža najveću vojnu pomoć Rusiji?

Zamjenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine brigadni general Oleksij Khromov, u intervjuu za agenciju “Ukrinform”,…

Ukrajina sprema zamku za rusku vojsku

U pozadini curenja informacija iz američkih obavještajnih službi o stanju ukrajinske vojske, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine priprema se…
Total
0
Share