“Deltakron” ipak ne postoji, riječ je o “tehničkoj grešci” laboratorije

Gikas Magiorkinis @YouTube

Vijest koju je jučer prvi u regionu prenio portal “Danas.ba”, o kojoj već danas pišu svi mediji, ispostavila se na kraju više “pogrešnom” nego “netačnom”.

Naime, prema najnovijim tvrdnjama grčkih naučnika, “Deltakronmutacija virusa korona, za koju se tvrdilo da je mješavina sojeva “Delta” i “Omikron”, zapravo ne postoji, objasnio je danas grčkim medijima profesor Gikas Magiorkinis, govoreći o “tehničkoj grešci” u laboratoriji sa Kipra.

Greška u “čitanju” genoma

Što se tiče ‘Deltakrona’ sa Kipra o kojem se u posljednje vrijeme dosta govorilo u svjetskim medijima, prve nezavisne analize pokazuju da je riječ o tehničkoj grešci laboratorije, u procesu čitanja genoma”, kazao je profesor Magiorkinis.

Na Kipru otkriven soj “Deltakron” nastao spajanjem “Delte” i “Omikrona”

Kako je jučer pisao portal “Danas.ba”, na Kipru je nedavno otkrivena nova varijanta virusa korona, koja je kombinacija “Delta” i “Omikron” sojeva, a do otkrića je došla grupa lokalnih naučnika sa Univerziteta “Kipar”.

Vezane vijesti

Zastava Ukrajine ponovo se zavijorila iznad Černobilske elektrane

Danas je osoblje černobilske nuklearne elektrane ponovo podiglo ukrajinsku zastavu, saopštila je pres služba Državnog specijalizovanog preduzeća “Čornobilska…

SAD: Regrutacija plaćenika za Ukrajinu, plate su “ogromne” i na dnevnom nivou

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) najavljen je poziv za regrutovanje plaćenika za učešće u vojnim operacijama u Ukrajini,…

Lavrov: “Na istoku Ukrajine se dešava genocid i napad na sve rusko”

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da je ono što se dešava na istoku Ukrajine “napad…
Total
1
Share