“Deltakron” ipak ne postoji, riječ je o “tehničkoj grešci” laboratorije

Gikas Magiorkinis @YouTube

Vijest koju je jučer prvi u regionu prenio portal “Danas.ba”, o kojoj već danas pišu svi mediji, ispostavila se na kraju više “pogrešnom” nego “netačnom”.

Naime, prema najnovijim tvrdnjama grčkih naučnika, “Deltakronmutacija virusa korona, za koju se tvrdilo da je mješavina sojeva “Delta” i “Omikron”, zapravo ne postoji, objasnio je danas grčkim medijima profesor Gikas Magiorkinis, govoreći o “tehničkoj grešci” u laboratoriji sa Kipra.

Greška u “čitanju” genoma

Što se tiče ‘Deltakrona’ sa Kipra o kojem se u posljednje vrijeme dosta govorilo u svjetskim medijima, prve nezavisne analize pokazuju da je riječ o tehničkoj grešci laboratorije, u procesu čitanja genoma”, kazao je profesor Magiorkinis.

Na Kipru otkriven soj “Deltakron” nastao spajanjem “Delte” i “Omikrona”

Kako je jučer pisao portal “Danas.ba”, na Kipru je nedavno otkrivena nova varijanta virusa korona, koja je kombinacija “Delta” i “Omikron” sojeva, a do otkrića je došla grupa lokalnih naučnika sa Univerziteta “Kipar”.

Vezane vijesti

Trenutak kada ruska krstareća raketa pogađa upravnu zgradu Nikolajeva

Zgrada regionalne uprave u ukrajinskom gradu Nikolajevu, oko 40 kilometara udaljenom od grada Hersona koji je okupirala Rusija,…

Nova italijanska premijerka glasačima pokazala dvije dinje

Italijanska političarka krajnje desnice i izborna favoritkinja Giorgia Meloni našalila se na račun svog prezimena na TikToku na…

Avion sletio na autoput, udario u kamion i zapalio se

Mali avion sletio je prinudno na autoput u američkoj državi Kaliforniji, međutim, letjelica je udarila u kamionet i…
Total
1
Share