“Deltakron” ipak ne postoji, riječ je o “tehničkoj grešci” laboratorije

Gikas Magiorkinis @YouTube

Vijest koju je jučer prvi u regionu prenio portal “Danas.ba”, o kojoj već danas pišu svi mediji, ispostavila se na kraju više “pogrešnom” nego “netačnom”.

Naime, prema najnovijim tvrdnjama grčkih naučnika, “Deltakronmutacija virusa korona, za koju se tvrdilo da je mješavina sojeva “Delta” i “Omikron”, zapravo ne postoji, objasnio je danas grčkim medijima profesor Gikas Magiorkinis, govoreći o “tehničkoj grešci” u laboratoriji sa Kipra.

Greška u “čitanju” genoma

Što se tiče ‘Deltakrona’ sa Kipra o kojem se u posljednje vrijeme dosta govorilo u svjetskim medijima, prve nezavisne analize pokazuju da je riječ o tehničkoj grešci laboratorije, u procesu čitanja genoma”, kazao je profesor Magiorkinis.

Na Kipru otkriven soj “Deltakron” nastao spajanjem “Delte” i “Omikrona”

Kako je jučer pisao portal “Danas.ba”, na Kipru je nedavno otkrivena nova varijanta virusa korona, koja je kombinacija “Delta” i “Omikron” sojeva, a do otkrića je došla grupa lokalnih naučnika sa Univerziteta “Kipar”.

Vezane vijesti

Izraelska vojska napada južni Liban i Pojas Gaze

Izrael je u petak u zoru napao pojas Gaze i Liban, navodeći da gađa mete pokreta Hamas, nakon…

Ogroman rasjed nakon zemljotresa, “napukla” su brda, polja, putevi…

Zemljotresi koji su pogodili Tursku i Siriju početkom ove sedmice imali su više od 1.500 naknadnih potresa. U…

Kako izgleda ruska kolona koja je potpuno uništena kod Kijeva

Najnoviji video snimak autoputa u zapadnom dijelu Kijeva prikazuje kolonu ruskih vozila potpuno uništenu napadima ukrajinskih oružanih snaga.…
Total
0
Share